Wielkanocne jaja faszerowane w skorupkach

10 Kwietnia 2009

Przepis na danie, którym oczarujesz całą rodzinę!

Wielkanocne jaja faszerowane w skorupkach

To bardzo proste danie, którego przygotowanie zajmie ci nie więcej niż pół godziny. Zaplanuj je na niedzielne śniadanie, cała rodzina będzie podziwiać twój talent kulinarny!

Składniki:

  • jajka (ich liczba zależy od liczby gości),
  • bułka tarta,
  • pęczek szczypiorku,
  • sól i pieprz.

Przygotowanie:

Odłóż jedno jajko, a resztę ugotuj na twardo. Pozwól im wystygnąć, a następnie nożem przekrój wzdłuż (w skorupkach - postaraj się ich nie uszkodzić). Wyjmij z nich białko oraz żółtko, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj bułkę tartą (pół szklanki na każde sześć jajek), drobno pokrojony szczypiorek, surowe jajko oraz przyprawy (ewentualnie łyżkę masła). Całą masę dokładnie wymieszaj i nafaszeruj nią skorupki. Posyp bułką tartą, po czym smaż na złoty kolor. Jajka możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Smacznego!

Zobacz także:

Wielkanocne dekoracje do domu

Jak upiec wielkanocny mazurek?

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (51)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2011-04-07 15:11:28

mniami mnaiemi:) tez takie zawsze robię:) ale w tym roku już nei muszę męczyć się z przecinaniem skorupek - znalazłam takie fajne waflowe foremki:)je można nadziewać farszem na zimno albo zapiekac na patelni lub w piekarniku:) no super! słyszałyście o nich?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2009-05-06 09:39:00

mozna dodać drobno pokrojona szynkę i usmażone, posiekane pieczarki + łyżka majonezu suuuuuuupeeeeeeeer, a jajka w skorupkach anjlepiej kroi się ostrym nożem z drobnymi ząbkami

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2009-04-11 14:17:00

ach my z mamą od zawsze je robimy na Wielkanoc, najszybciej schodzą ze stołu! :D

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2009-04-11 02:13:00

wiochę robicie, aż się odechciewa tu zaglądać ;/

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2009-04-10 21:44:00

Boże, co za ludzie :/ Jak można czegoś takiego nie zrozumieć?! <ściana>

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2009-04-10 21:38:00

Moja mama takie robi pyyychaa

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2009-04-10 21:29:00

ja tez nie lapie :/

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2009-04-10 21:25:00

jajko w skorupce mozna przekroic ale trzeba byc przy tym bardzo delikatnym, najlepiej uzyc bardzo ostrego noza, zapewni on mniej popękanych scianek skorupki. To nic trudnego :) a co do smazenia, to raczej nie problem polozyc na patelni, skorupkom się nic nie stanie . Pozdrawiam

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2009-04-10 21:14:00

jajka po ugotowaniu na twardo normalnie da sie przekroic na poł;)a pozniej na patelnie jak juz jest obtoczone w bułce i sie piecze...skorupka sie zbrazowi a masa w srodku dojdzie do siebie;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2009-04-10 20:40:00

[quote="Gosc"]o co tu chodzi? po 1 jak przekroic jajka w skorupkach??????/ po 2 jak smazyc je w skorupkach?:|[/quote] ja etz nie rozumiem ;/

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz