Szkoła gotowania Papilota. Dziś zupa pomidorowa z parmezanem

08 Czerwca 2008

Dla wszystkich adeptek sztuki kulinarnej prosty przepis na domową zupę pomidorową, według naszej ulubienicy - Nigelli Lawson.

Szkoła gotowania Papilota. Dziś zupa pomidorowa z parmezanem

Zupę pomidorową lubi każdy. Jest uniwersalna i nie ma ryzyka, że komuś nie będzie smakowała. Dzisiaj mamy dla was prosty przepis królowej kuchni - Nigelli Lawson.

Składniki: sos lub przecier pomidorowy, woda, ryż, ser parmezan.

Ryż sypki gotujemy w wodzie wraz z przecierem pomidorowym przez około 10 minut. Gdy stanie się miękki, to znak, że zupa jest gotowa. Beztłuszczowa jest doskonała dla dbających o linię. Przelej porcje do miseczek, posyp parmezanem i posiekaną bazylią. Smacznego!

Przysyłajcie nam własne przepisy na adres: papilot@g7media.pl, najlepiej ze zdjęciami gotowych potraw. Najlepsze kucharki na pewno zostaną nagrodzone.

Strony

Komentarze (25)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2008-09-28 01:01:00

nienawidze zabielonej pomidorowej ... musze ta wyprobowac :)))

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2008-06-17 12:53:00

ciekawy,szybki i smaczny:)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2008-06-16 14:45:00

Uwielbiam zupa pomidorowa,grzybowa,rosół kury,buraczkowa:D mniam mniam....:*

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2008-06-10 14:27:00

jasne ze zabielone

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2008-06-09 23:27:00

ochyda!!pozostanę jednak przy swojej zabielonej

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2008-06-09 20:08:00

Nigella zazwyczaj proponuje fajne przepisy, jak nie lubię pomidorowej, tak teraz spróbuję :P

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2008-06-09 14:08:00

Dla mnie to nie jest zupa!!! Tylko ryż z pzrecierem pomidorowym... To profanacja prawdziwej zupy! I jak można nazwać to gotowaniem? Tak samo gotuje się gorący kubek... ble!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2008-06-09 12:05:00

Nigella wspaniale gotuje i często korzystam z jej przepisów. U mnie nie lubią pomidorowej z ryżem ale jej przepis warto wypróbować.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2008-06-09 10:54:00

dla mnie zupy muszą byc zabielone śmietaną.takie lubię najbardziej.ale spróbuje i waszej

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2008-06-08 20:16:00

Do pomidorowej dodaje tez poszatkowane oliwki i paryke chili oraz przyprawe wloska:) Ma wspanialy srodziemnomorski smak a moj 8 letni brat stwierdzil,ze pachnie jak chipsy:)))

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz