Szaszłyki na słodko z papryką, ananasem oraz sosem Barbecue – mniaaam, palce lizać!

16 Listopada 2012

Coś dla fanów kolorowych przekąsek.

szaszłyki z anansem i papryką

Choć sezon grillowy mamy już dawno za sobą, nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować sobie typowy przysmak z grilla – czyli szaszłyki – również jesienią. Wystarczy do tego piekarnik i odrobina fantazji!

Szaszłyki na słodko z papryką, ananasem i sosem Barbecue

Składniki: ½ schabu bez kości, papryka czerwona, papryka zielona, 1 puszka ananasa, cytryna, miód, pieprz, mielona słodka papryka, sos Barbecue

Przygotowanie:

1.Pokrój schab, paprykę oraz odsączonego ananasa w grubą kostkę.

2.W misce wymieszaj ½ sosu Barbecue z 3 łyżkami miodu, łyżeczką świeżego soku z cytryny oraz z przyprawami. Wrzuć do miski pokrojone mięso i odstaw do lodówki na 4-5 godzin.

3.Po upływie tego czasu nabijaj na patyczki na przemian mięso, paprykę i ananasa. Tak przygotowane szaszłyki ułóż na kratce z piekarnika i piecz 40 minut w 200 stopniach bez termoobiegu. Pod kratkę włóż blachę z papierem do pieczenia - szaszłyki podczas pieczenia puszczą bowiem sok. Bon Appétit!

Poleca Kinga Walczak

Zobacz także:

Pyszna IMBIROWA LEMONIADA rozgrzeje Cię w chłodne dni... Love it!

Ten napój plus ciepły, przytulny kocyk tworzą duet doskonały.

DOMOWE SUSHI: Wcale nie jest takie trudne! Zrobisz je w mig & zachwycisz bliskich

Niech japoński przysmak zagości na stałe w twoim menu!

Strony

Komentarze (2)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-19 11:34:55

"½ schabu" :))))))))))

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-16 09:51:16

wyglądają fajnie :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1