Świąteczne gotowanie czas zacząć! 3 przepisy na wigilijne pyszności

17 Grudnia 2010

Kutia, rogaliki nadziewane bakaliami i polędwiczki w ziemniakach.

Świąteczne gotowanie czas zacząć! 3 przepisy na wigilijne pyszności

Boże Narodzenie tuż-tuż, dlatego chcemy Wam zaproponować przepisy kulinarne na trzy pyszne świąteczne dania. Przygotowanie posiłków nie sprawi Wam dużo trudności, a Wasza rodzina będzie nimi zachwycona!

Kutia

Ilość: dla 4-6 osób

Czas przygotowania: 120 minut

Niezbędne składniki: 250 g maku, 200 g pszenicy, 100 ml miodu, 100 g migdałów, 50 g rodzynek, 2 łyżki masła, Cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu KAMIS

Pszenicę i mak ugotować oddzielnie, wystudzić. Mak trzykrotnie zmielić przez maszynkę.Następnie wszystkie składniki wymieszać, część migdałów posiekanych, część pozostawionych w całości. Podawać w kruchych babeczkach lub z łamańcami.

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (17)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-18 01:02:42

Kamis się dobrze wyreklamował przez ten artykuł, widzę, że chyba o to chodziło... Żałosne.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 19:54:03

ja będę mieć mieszane potrawy na święta ponieważ mój mąż jest hindusem więc będzie trochę polskich i trochę indyjskich potraw:)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 21:17:12

uwielbiam indyjskie jedzenie!:)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 17:34:59

od poprzedniego roku dopuszczalne są potrawy mięsne na stole wigilijnym. Moim zdaniem jest to zły pomysł ponieważ tradycyjne postne potrawy wigilijne dodają temu świętu magii:)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 15:39:07

od kiedy to we wigilię je się mięso? ;]

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 16:11:48

w wigilie nie ale 1-2 dzien świąt :P

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 17:49:15

a karpik to co? zawsze się jadło w wigilię mięso.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 14:27:28

mmmmm! juz nie moge sie swiąt doczekac pozdro dziunie.! marika lo** .;p

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 12:18:28

te rogaliki muszą być pyszne :) chyba wyprubuje ten przepis :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 12:06:54

Ja robię rogaliki z czekoladą ;) Też są przepyszne ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 11:18:49

nie cierpię drożdżowych rogalików. Te z francuskiego chętnie wypróbuje ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 09:28:33

rogaliki polecam upiec samemu a nie z gotowego francuza własne drożdzowe sa o niebo lepsze :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 09:10:39

kutia jest ohydna ;p

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-17 15:58:52

Dla mnie pyszna:)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-12-18 00:58:42

jadłam kutie kilka lat temu na wigilii klasowej w LO. nigdy wcześniej nie miałam z nią do czynienia. powiem tyle że bardzo mi smakowała :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz