Za dwa tygodnie święta! W tym roku zabłyśnij nowymi przepisami - zaskakującymi, przewrotnymi i totalnie szykownymi. W kategorii receptur wielkanocnych chyba nie ma nic bardziej glamour niż... różowe jajka!
Potrzebujesz: 1 buraczka ze słoika, 1 szklankę soku z buraków (może być ze słoika), 1 szklankę octu jabłkowego, 1/4 cebuli posiekanej, 1/3 szklanki cukru, 3 ziarenka kardamonu, 1 gwiazdkę anyżu, 6 jajek ugotowanych na twardo, obranych
1. Jajka włóż do dużego słoika.
fot. lemonfirebrigade.com
2. Zagotuj wszystkie składniki marynaty i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut, aż cukier się rozpuści a cebula będzie miękka.
3. Ostudź marynatę. Całość przelej do słoika z jajkami. Wszystkie jajka muszą być pokryte marynatą. Zakręć słoik, wstaw do lodówki i marynuj przez przynajmniej 4 dni.