Brakuje ci pomysłu na szybki, prosty, a przy tym smaczny obiad? Znudziły ci się dotychczasowe dania? Świetnie! W takim razie koniecznie wypróbuj nasz dzisiejszy przepis na tacos z soją i oliwkami. Gwarantujemy, że ten posiłek przypadnie do gustu tobie i twoim bliskim!
Tacos z soją i oliwkami (Źródło: ohmyveggies.com)
Składniki: puszka soi, 2 ząbki czosnku, pomidory w puszce, 3 łyżeczki chili w proszku, 3 łyżeczki kminku, 2 łyżeczki soku z limonki, 2 łyżeczki czosnku w proszku, 1 łyżeczka cebuli z proszku, 2 łyżeczki oregano, 1 łyżeczka mielonego pieprzu, ½ czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę, ½ zielonej papryki pokrojonej w kostkę, 2 łyżki wody, sól i pieprz do smaku, 4 placki tortilli, oliwa, ser żółty, świeża kolendra, czarne oliwki
Przygotowanie:
1.Wymieszać w dużej misce soję, pokrojony czosnek, chili, kminek, sok z limonki, czosnek w proszku, cebula w proszku, oregano i pieprz. Następnie dodać pokrojoną cebulę i paprykę. Skropić 2 łyżkami wody.
2.Rozgrzej oliwę na patelni i przez 10 minut podduś na niej farsz.
3.W tym czasie podgrzej w piekarniku placki tortilli zgodnie z instrukcja podaną na opakowaniu.
4.Wyłóż farsz na tortille. Do środka nasyp odrobinę startego żółtego sera. Dodaj również pokrojone czarne oliwki i świeżą kolendrę. Gotowe!