Świeżo upieczone, chrupiące rogaliki może i nie są najlepszym pomysłem na dietę, ale kto by się im oparł? Tym razem mamy dla Ciebie ciekawą propozycję: poczęstuj swoich domowników delikatnymi croissantami z przepysznym czekoladowo-orzechowym nadzieniem...
Składniki:
gotowe ciasto francuskie (ok. 500 g), 2 tabliczki mlecznej czekolady z orzechami, 1 jajko
Przygotowanie:
Gotowe ciasto pokroić w kwadraty o boku 10 cm i przekroić po przekątnej, aby powstały dwa trójkąty. Na środek trójkąta nałożyć po kawałku czekolady i zwinąć ciasto tak, aby koniec trójkąta wypadł na wierzchu.
Rogaliki ułożyć w odstępach na blasze wysmarowanej tłuszczem, posmarować rozmąconym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 15 minut, aż croissanty dobrze się zarumienią
Smacznego!