Przepis na PUDDING CZEKOLADOWY – puszysty, lekki & bardzo smaczny deser!

Wprost rozpływa się w ustach!
Przepis na PUDDING CZEKOLADOWY – puszysty, lekki & bardzo smaczny deser!
Fot. stylesdeepvoice.tumblr.com
19.12.2012

Nie oszukujmy się – która z nas ma tuż przed Świętami czas na przygotowywanie wykwintnych, skomplikowanych deserów? No właśnie… Mimo nawału obowiązków, raz na jakiś czas nachodzi nas ochota na pyszną, słodką przekąskę. Z myślą o takich momentach przygotowałyśmy dla Was przepis na lekki i niebiańsko puszysty pudding o smaku czekoladowym. Palce lizać!

Pudding czekoladowy (6 porcji)

Składniki: 250 g czekolady, 175 g masła, 5 jajek, 75 g mąki, 125 g cukru pudru

Przygotowanie:

1.W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę oraz masło.

2.W misce wymieszaj mąkę, cukier puder oraz jajka. Dolej do nich roztopioną czekoladę i zmiksuj całość na gładką masę.

3.Posmaruj odrobiną masła sześć kokilek. Rozlej do nich czekoladowy krem, ale nie po same brzegi, ponieważ ciasto odrobinę napęcznieje pod wpływem temperatury.

4.Wstaw foremki do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 5 minut. Po tym czasie pudding powinien być zapieczony z zewnątrz i płynny w środku. Gotowe!

Polecane wideo

Komentarze (15)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 15.09.2013 18:50
przeciez to nie pudding tylko francuskie fondant au chocolat
odpowiedz
anonim (Ocena: 5) 03.01.2013 23:33
w kąpieli wodnej? co to znaczy? nad parą?
zobacz odpowiedzi (1)
Anonim (Ocena: 5) 20.12.2012 14:40
co można wykorzystać zamiast kokilek? :)
zobacz odpowiedzi (2)
ja (Ocena: 5) 19.12.2012 21:45
bondziu wygląda pięknie... moje oczy się najadły, wkrótce czas na usta. :D a tak btw to chciałabym podziękować za komentarze, ja również napisalam do papilota by przywrócił komentarze i super, bardzo fajnie :)
odpowiedz
miria (Ocena: 5) 19.12.2012 13:00
Bomba kaloryczna, ale chyba się nie oprę... ;)
odpowiedz

Polecane dla Ciebie