Przepis na PUDDING CZEKOLADOWY – puszysty, lekki & bardzo smaczny deser!

19 Grudnia 2012

Wprost rozpływa się w ustach!

pudding czekoladowy

Nie oszukujmy się – która z nas ma tuż przed Świętami czas na przygotowywanie wykwintnych, skomplikowanych deserów? No właśnie… Mimo nawału obowiązków, raz na jakiś czas nachodzi nas ochota na pyszną, słodką przekąskę. Z myślą o takich momentach przygotowałyśmy dla Was przepis na lekki i niebiańsko puszysty pudding o smaku czekoladowym. Palce lizać!

Pudding czekoladowy (6 porcji)

Składniki: 250 g czekolady, 175 g masła, 5 jajek, 75 g mąki, 125 g cukru pudru

Przygotowanie:

1.W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę oraz masło.

2.W misce wymieszaj mąkę, cukier puder oraz jajka. Dolej do nich roztopioną czekoladę i zmiksuj całość na gładką masę.

3.Posmaruj odrobiną masła sześć kokilek. Rozlej do nich czekoladowy krem, ale nie po same brzegi, ponieważ ciasto odrobinę napęcznieje pod wpływem temperatury.

4.Wstaw foremki do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 5 minut. Po tym czasie pudding powinien być zapieczony z zewnątrz i płynny w środku. Gotowe!

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (16)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2013-09-15 18:50:31

re: Przepis na PUDDING CZEKOLADOWY – puszysty, lekki & bardzo smaczny deser!

przeciez to nie pudding tylko francuskie fondant au chocolat

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
anonim
(Ocena: 5)
2013-01-03 23:33:38

w kąpieli wodnej? co to znaczy? nad parą?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-07 22:52:13

kąpiel wodna - najlepiej jest wlać do garnka wodę, gotować ją i do tego garnka włożyć miskę (albo np. małą miskę) i to niej wrzucić kostki czekolady i czekać, aż się rozpuszczą. Bezpieczny sposób na fajne roztopienie czekolady, tylko trzeba uważać, by się nie oparzyć parą wodną :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-20 14:40:54

co można wykorzystać zamiast kokilek? :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-21 18:27:00

dołączam się do pytania :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-02-07 09:43:38

kubeczki żaroodporne

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
ja
(Ocena: 5)
2012-12-19 21:45:22

bondziu wygląda pięknie... moje oczy się najadły, wkrótce czas na usta. :D a tak btw to chciałabym podziękować za komentarze, ja również napisalam do papilota by przywrócił komentarze i super, bardzo fajnie :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
miria
(Ocena: 5)
2012-12-19 13:00:27

Bomba kaloryczna, ale chyba się nie oprę... ;)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
bubu
(Ocena: 5)
2012-12-19 12:51:24

Zrobiłam z mleczną, ciut za słodkie, można dać mniej cukru, ale poza tym pyszne :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
bubu
(Ocena: 5)
2012-12-19 11:53:09

A czekolada ma być gorzka czy mleczna?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-19 15:19:07

wraz z gorzka więcej cukru, osobiście to właśnie na nią postawię.. cukier, najlepiej trzcinowy:)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
lamazkokardka
(Ocena: 5)
2012-12-19 10:31:23

Jeszcze dziś wypróbuję przepis. Zapowiada się słodko. ; D

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
ja 2
(Ocena: 5)
2012-12-19 08:12:27

na pewno pyszne !!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
ja 2
(Ocena: 5)
2012-12-19 08:11:43

second

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz