Przepis na orientalną TORTILLĘ z tofu i jarmużem – Uczta dla podniebienia!

29 Stycznia 2013

Niebanalne połączenie składników, które z pewnością Cię zachwyci!

tortilla z tofu

Jeżeli lubisz eksperymentować w kuchni, a klasyczne dania już dawno ci się znudziły, koniecznie wypróbuj nasz dzisiejszy przepis. Tortilla z tofu, grzybkami shiitake oraz z jarmużem przeniesie cię do świata Orientu!

Tortilla z tofu i jarmużem (Źródło: ohmyveggies.com)

Składniki: 1 opakowanie tofu, 1 łyżka drożdży, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka czosnku w proszku, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 mała cebula, 15 dag grzybków shiitake (dostępne na Allegro, w sklepach eko oraz w marketach - na półkach poświęconych kuchniom świata), kilka liści jarmużu (opcjonalnie szpinaku), sól, pieprz, gotowe placki tortilli

Przygotowanie:

1.W dużej misce połącz tofu, drożdże, kurkumę i czosnek w proszku.

2.Rozgrzej na patelni oliwę i podsmaż pokrojoną cebulę. Kiedy się zeszkli, dodaj do niej grzybki. Po około 2-3 minutach dorzuć jarmuż, a potem tofu. Duś składniki około 5 minut. Dopraw je solą i pieprzem.

3.Podgrzej placki tortilli, a następnie zawiń w nie farsz. Smacznego!

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (5)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Jana
(Ocena: 5)
2013-01-30 11:52:07

A ja mam super przepis na domowe placki tortilla wychodzą takie same jak ze sklepu a przede wszystkim wiesz co jesz

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-29 10:52:25

jak smakuje ten jarmuż? próbował ktoś?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Domi
(Ocena: 5)
2013-01-29 12:07:20

No właśnie nie, nawet nie wiem gdzie go kupić, nigdzie nie mogę znaleźć:/ widziałam tyle przepisów z jarmużem i mam wrażenie, że tylko ja mam problem ze znalezieniem go:P

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-29 18:27:01

Ja mam jarmuż z ogródka :) Przed użyciem trzeba go najpierw przemrozić w zamrażarce przez 2-3 dni. Smakuje jak połączenie sałaty lodowej ze szpinakiem.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-29 10:51:54

mmm brzmi pysznie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1