PRZEPIS na chrupiące KRĄŻKI CEBULOWE - genialne proste w wykonaniu!

12 Października 2012

Wystarczy kilka minut w zaciszu domowej kuchni, by wyczarować smakowitą przekąskę.

krążki cebulowe

Smażone w głębokim oleju krążki są chrupkie z zewnątrz i wyjątkowo aromatyczne w środku Przyznajcie, że trudno się oprzeć!

Krążki cebulowe (źródło: southernfood.about.com)

Składniki:

1 duża cebula, 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka soli, 1 jajko, szklanka mleka, 3/4 szklanki bułki tartej, olej

Przygotowanie:

Pokrój cebulę w plastry o grubości 0,5 cm, porozdzielaj je na krążki i odłóż na kilka minut na talerz. Następnie wymieszaj w misce mąkę z solą oraz proszkiem do pieczenia i obtocz w takiej panierce krążki cebuli. Ponownie odłóż je na talerz.

Do naczynka (w którym znajduje się już reszta mąki z solą i proszkiem) dolej mleko, wbij jajko i wszystko razem wymieszaj. Potem maczaj krążki w cieście, a następnie w bułce tartej, wysypanej na oddzielny talerzyk.

Smaż pierścienie cebuli w głębokim oleju przez 2-3 minuty, aż nabiorą złotego koloru. Wyjmuj je na papierowy ręcznik, aby obeschły. Na końcu dopraw solą do smaku.

Kinga Walczak

Zobacz także:

SPAGHETTI ze SZPINAKIEM & FETĄ (Idealne na ekspresowy obiad dla całej rodziny)

Najlepiej smakuje z kieliszkiem białego wina.

Nachosy: Zrób sama meksykański przysmak! (Domowe smakują zupełnie inaczej - LEPIEJ)

Chrupiące placuszki przygotujesz błyskawicznie!

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (21)
ocena
4.9/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 3)
2015-08-28 20:48:12

re: PRZEPIS na chrupiące KRĄŻKI CEBULOWE - genialne proste w wykonaniu!

looooool

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Kinga Walczak
(Ocena: 5)
2015-08-28 20:41:07

re: PRZEPIS na chrupiące KRĄŻKI CEBULOWE - genialne proste w wykonaniu!

1 łyzeczka proszku do pieczenia !

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2014-06-30 18:45:54

re: PRZEPIS na chrupiące KRĄŻKI CEBULOWE - genialne proste w wykonaniu!

Wyszły bardzo dobre, strasznie szybko się smażyły i w kuchni rozpoczęła się prawdziwa gonitwa - te zamaczać, te wyjąć, bo już usmażone, jedne do bułki tartej, ale efekt jest tego warty!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2014-05-08 17:42:11

re: PRZEPIS na chrupiące KRĄŻKI CEBULOWE - genialne proste w wykonaniu!

Bardzo dobre i chrupiące!!!! Mmmmmm!!!!! POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-03-21 20:42:15

re: PRZEPIS na chrupiące KRĄŻKI CEBULOWE - genialne proste w wykonaniu!

sa pyszne:) idealnie chrupiace,polecam!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-13 14:49:22

zrobiłam, polecam :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-12 14:11:25

Wyszły pyszne! Genialna przekąska :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-12 11:14:35

proszek po to zeby podrosly troche

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-12 11:13:58

tego smrodu nie pozbędziecie sie z mieszkania przez conajmniej tydzien ! nawet frytownica mimo mycia dalej smierdzi tym zapachem ;/ okropny smrod sie tworzy podczas pieczenia. a smak nie jest wcale taki dobry. wiadomo ze tego nie spalalam tylko robilam tak jak sie powinno szczerze nie polecam.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-12 14:14:32

dokładnie to samo chciałam napisać, gdy tylko zobaczyłam tytuł artykułu na głównej. Moje krążki wyszły smaczne, ale smród jest potworny, nie warto

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-12 17:15:54

jaki smrod, ludzie ktorzy nie maja zamilowania do kuchni, roznorodnych zapachow i smakow nie powinny brac sie za gotowanie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-12 18:35:51

mój wszystkożerny pies tego tknąć nie chciał...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-12-04 11:44:16

Psy nie powinny jeść cebuli ... :/ Może dlatego, że ma instynkt samozachowawczy ...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Puciek
(Ocena: 5)
2014-02-03 14:51:40

Moje krążki są super. Nie rozumiem ludzi którzy palą cebulę...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Maseuko
(Ocena: 5)
2014-03-01 17:57:10

Jak gotować nie umiecie to się nie dziwcie ;) Moje wyszły idealnie, z resztą po co gotować w frytkownicy? ach, nie doświadczeni ludzie..

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Astek
(Ocena: 5)
2014-06-11 11:47:39

W frytkownicy się nie gotuje :D tylko smaży amatorze :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-12 10:00:09

po co ten proszek do pieczenia?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz