Przepis na chrupiące CIASTECZKA MARCHEWKOWE – świetne na śniadanie lub wieczorną przekąskę!

14 Stycznia 2013

Są słodkie i nieprzyzwoicie smaczne!

ciasteczka marchewkowe

Jeżeli zaglądanie rano do lodówki stanowi dla ciebie ostatnio dość nieprzyjemną czynność, ponieważ nie masz ani ochoty, ani pomysłu, by przygotować sobie pożywne śniadanie, mamy kuszącą propozycję. Przyrządź wieczorem chrupiące ciasteczka marchewkowe, które świetnie sprawdzą się w roli pierwszego posiłku następnego dnia. Oczywiście pod warunkiem, że nie zjesz wszystkich od razu!

Ciasteczka marchewkowe (Źródło: ohsheglows.com)

Składniki: ½ szklanki posiekanych orzechów pecan (lub włoskich), ¾ szklanki mielonego lnu, 1 szklanka mąki pszennej, ½ szklanki płatków owsianych, ¾ łyżeczki proszku do pieczenia, ¼ łyżeczki soli, 2 łyżeczki cynamonu, 1/3 szklanki rodzynek, 1 szklanka startych marchewek, 3 łyżki oleju kokosowego, ½ szklanki syropu klonowego, ¼ szklanki soku z jabłek, 1 łyżka ekstraktu z wanilii, 1 łyżka startego świeżego imbiru

Przygotowanie:

1.Rozgrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza i piecz orzechy przez około 10 minut.

2.W tym czasie przygotuj ciasto. W misce wymieszaj mąkę, len, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sól, cynamon i rodzynki.

3.W kuchence mikrofalowej podgrzewaj przez minutę olej kokosowy. Następnie dodaj do niego syrop klonowy, startą marchew, sok jabłkowy, imbir i wanilię. Wymieszaj.

4.Upieczone orzechy dodaj do suchych składników. Dołącz do tego masę z punktu 3. i wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być bardzo lepkie.

5.Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Uformuj z ciasta małe, płaskie ciasteczka. Piecz je w 180 stopniach przez kwadrans. Smacznego!

 

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (12)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2013-05-09 09:58:57

re: Przepis na chrupiące CIASTECZKA MARCHEWKOWE – świetne na śniadanie lub wieczorną przekąskę!

nie wyszły...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
anna
(Ocena: 5)
2013-01-14 20:28:55

eee skladniki z dupy....już na bank bede leciała po olej kokosowy, nie macie prostszych przepisów dla normalnych ludzi? hm?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-14 15:19:51

len oraz siemię lniane w pewnym stopniu zastępuje jajka, więc jeśli go nie dodasz to ciastka mogą się spieprzyc.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-14 13:41:57

a jak nie dodam lnu ?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-14 17:07:25

umrzesz

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-14 13:17:17

olej kokosowy? to już któryś przepis z tym składnikiem. w jakim sklepie go dostanę? W almie nie widziałam...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
matt
(Ocena: 5)
2013-01-14 15:29:27

ten blog jest z weganskimi przepisami i z wykorzystaniem ekologicznej zywnosci, wiec poszukaj w sklepach ze zdrowa zywnoscia :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-15 01:34:39

akurat w almie olej kokosowy mozna dostac ~25zl za sloik, polecam, najlepsza rzecz na swiecie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-14 11:28:34

mniam, brzmi pysznie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-14 11:26:33

robił ktos? dobre?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-14 11:26:16

wyglądają smacznie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz