Przepis na BARSZCZ wigilijny (Ta receptura ZAWSZE się udaje!)

14 Grudnia 2015

Przepyszna i niezwykle aromatyczna zupa, bez której nie może odbyć się żadna wigilijna kolacja.

barszcz wigilijny

Na taką zupę czeka się cały rok. Mowa o niezwykle aromatycznym i smakowitym barszczu wigilijnym, który zazwyczaj serwuje się z małymi pierożkami lub uszkami. U nas znajdziesz sprawdzoną recepturę na ten świąteczny przysmak.

Barszcz wigilijny

Składniki:

2 litry wywaru warzywnego, 1,5 litra zakwasu buraczanego, garść suszonych grzybów, ząbek czosnku, 5 buraków, 3 łyżki soku z cytryny, liście laurowe, majeranek, sól, pieprz, ziele angielskie, posiekana natka pietruszki

Zakwas buraczany: 2 kg buraków, 3 litry wody mineralnej, 4 ząbki czosnku, sól (2 łyżki), cukier (1 łyżka)

 

Strony

Komentarze (1)
ocena
4/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 4)
2015-12-14 15:39:46

re: Przepis na BARSZCZ wigilijny (Ta receptura ZAWSZE się udaje!)

buraki nie daje sie razem z warzywami tylko na koncu, zeby zupa nie zbladla

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1