Przepis na BANANY ZAPIEKANE W CIEŚCIE - cynamon, mleko kokosowe & wanilia (Pyszności!)

04 Stycznia 2013

Przyrządzisz je dosłownie w 20 minut.

banany zapiekane w cieście

Sycące, słodkie i rozpływające się w ustach – tak w skrócie można opisać deser, który chcemy wam zaprezentować dzisiaj. Banany zapiekane w cieście, bo o tym przysmaku mowa, są nie tylko pyszne, ale również banalnie łatwe w przygotowaniu. Przekonaj się sama!

Banany zapiekane w cieście (Źródło: ohmyveggies.com)

Składniki: 1 banan, cynamon, ciasto francuskie, olej kokosowy

Sos: 1/3 szklanki mleczka kokosowego, wanilia, szczypta soli, ¼ szklanki cukru, 2 łyżki wody

Przygotowanie:

1.Nastaw piekarnik na 200 stopni Celsjusza.

2.Pokrój banana na plasterki i rozgnieć je widelcem w misce. Dopraw cynamonem.

3.Pokrój ciasto francuskie na średniej wielkości kwadraty. Na każdy z nich nałóż masę bananową, a następnie złóż na pół tak, by powstały trójkąty. Dokładnie pozlepiaj palcami krawędzie. Skrop ciasto olejem kokosowym.

4.Piecz banany przez 10 minut w piekarniku.

Przygotuj sos kokosowy.

1.Wymieszaj w misce mleczko kokosowe, wanilię i sól.

2.Podgrzej w garnku wodę z cukrem. Po około 6 minutach masa powinna stać się lekko brązowa i gęsta. Kiedy tak się stanie, dolej do niej mleko kokosowe. Wymieszaj całość i podgrzewaj przez kolejne 5 minut.

3.Wyjmij banany z piekarnika i polej je ciepłym sosem. Smacznego!

Strony

Komentarze (8)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

jaggedpill
(Ocena: 5)
2013-01-04 14:24:38

pyycha mademoiselle.ibutik.pl/

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-04 11:21:07

ALE BYM ZJADŁA CHAMY. NAJPIERW O DIETACH NOWOROCZNYCH, A TERAZ TAKIE PRZEPISY, JAK TAK MOŻNA ;c

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
haha
(Ocena: 5)
2013-01-04 15:11:49

no kurde dokładnie! -.-

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
inferno
(Ocena: 5)
2013-01-04 09:58:22

Mdli od samego patrzenia :P Nie wiem jak można lubić tak słodkie rzeczy.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-04 09:40:36

Szkoda że zdjęcie nie jest adekwatne do przepisu.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Magda
(Ocena: 5)
2013-01-04 09:39:45

jaka wanilia ? w proszku czy do starcia ?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-04 09:50:34

ja uzywałam tej w proszku

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-04 13:36:02

aaa ok, dzięki wielkie .

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1