Przepis na BANANOWE chlebki - idealne na drugie śniadanie - WYPRÓBUJ!

27 Listopada 2012

Owocowe „chlebki” zachwycają swoim wyglądem i smakiem.

bananowe chlebki

Znudziły ci się tradycyjne przekąski w postaci batoników, paluszków bądź owoców? W takim razie witaj w klubie! My również zapragnęłyśmy przekąskowej odmiany i… udało nam się znaleźć przepis na naprawdę ciekawy przysmak. Bananowe chlebki nie tylko są zdrowe i sycące, ale przede wszystkim smakują wybornie!

Bananowe chlebki (źródło: ohmyveggies.com):

Składniki: 4 dojrzałe banany, tłuszcz w spray’u (lub olej i pędzelek kuchenny)

Przygotowanie:

1.Obierz banany ze skórki i pokrój je na grube plastry.

2.Zmiksuj pokrojone owoce na gładką masę. Sprawdź, czy nie zostały w niej grudki.

3.Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Płaską blachę spryskaj tłuszczem w spray’u (lub posmaruj ją olejem za pomocą specjalnego pędzelka).

4.Wylej na blachę bananową masę. Rozsmaruj ją równomiernie na całej szerokości.

5.Piecz bananową przekąskę przez około 2-2,5 godziny, dopóki nie stanie się zupełnie sucha.

6.Potnij zapieczoną masę nożem lub nożycami kuchennymi na małe prostokąty. Gotowe!

Uwaga: Przekąskę możesz zawinąć w folię spożywczą i przechowywać ją w temperaturze pokojowej nawet przez miesiąc. Możesz ją również zamrozić.

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (27)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-06 15:19:16

Wczoraj wypróbowałam i jestem bardzo zadowolona, tylko że ok. 2,5 godziny w 100 stopniach, taka optymalna temperatura. Naprawdę polecam. Z tym prądem nie przesadzajcie, tak jak ktoś już zauważył nikt nigdy nie piekł jakiegokolwiek mięsa ?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-02 23:35:35

nie wiem czy ktos kto to pisal to probowal to,bo na 180 stopni po 2h jest wegiel. Wiem to bo wlasnie mi tak wyszlo!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-01 13:31:04

gdy kupujemy w sklepie plasterki bananow suszone sa bardzo twarde niektore takie ze mozna sobie zeby polamac oraz sa lamliwe takze gdybyy byly do tego niby chlebka dodane inne skladniki to bym w to uwierzyla a tak cos mi sie wierzyc nie chce... sama nie wiem co o tym myslec jak ktos wyprobuje to niech napisze

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-28 21:13:30

2 godziny piec ? kogo ty stac tyle pradu zuzywac ?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-28 23:14:04

mnie stać, zdziwiona?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-28 20:40:47

zapowiada sie pysznie legalfashionn na blogspocie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-28 19:12:04

no rzeczywiście zachwycają wyglądem... no przynajmniej ja się zachwyciłam ;>

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-28 14:46:53

raczej nie spróbuje tego w domu.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-27 23:45:57

175 stopni Fahrenheita to 80 stopni Celsjusza, pozdro

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-27 16:48:22

swietne, bo bez zadnych dupereli w skladzie (maka, jaja, cukier, itp).

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-27 15:01:36

Wolę: 1. Obierz banany ze skórki i zjedz :) Gotowe!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz