Pomidorówka w EGZOTYCZNYM stylu - afrykańska z fistaszkami!

19 Marca 2013

Zupełnie nowy pomysł zamiast zwykłej zupy pomidorowej. Prosto z Afryki, z mnóstwem smaku!

Pomidorówka z fistaszkami

Potrzebujesz: 1 łyżkę oleju z orzechów arachidowych, 1 ząbek czosnku, 2 puszki pomidorów krojonych, 180 g przecieru pomidorowego, 1/2 szklanki kremowego masła orzechowego, 4 szklanki wywaru drobiowego, 1 łyżka octu balsamicznego, 1/4 łyżeczki pieprzu Cayenne, 2 łyżeczki soli, 1 szklanka ryżu, 6 dymek posiekanych, 1/4 szklanki solonych fistaszków posiekanych

Krok po kroku:

1. Na średniej wielkości patelni rozgrzej olej. Podsmaż czosnek.

2. Dodaj pomidory, przecier, masło orzechowe, wywar, ocet, pieprz i jedną łyżeczkę soli. Zagotuj.

3. Dodaj ryż. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 15-20 minut.

4. Podawaj z orzeszkami i dymkami.

Strony

Komentarze (1)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

kizia mizia
(Ocena: 5)
2013-03-19 00:56:38

re: Pomidorówka w EGZOTYCZNYM stylu - afrykańska z fistaszkami!

Bardzo ciekawy przepis.Mmmmmm...yummy. ale i tak wole tradycyjną z makaronem nitką:)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1