Pieczone ziemniaczki z brukselką, rozmarynem oraz czosnkiem - idealny dodatek do mięsnego obiadu!

16 Stycznia 2013

Zakochasz się w tej potrawie od pierwszego zjedzenia!

brukselki

Czy Ty też wspominasz brukselkę jako koszmar z dzieciństwa? Jeżeli odpowiedziałaś twierdząco, nie pozostaje Ci nic innego, jak tylko wypróbować ten przepis i raz na zawsze zmienić swoje przekonanie na temat tego smakowitego warzywa. Brukselska w połączeniu z pieczonymi ziemniakami i aromatem rozmarynu oraz czosnku to istne niebo w gębie!

Pieczone ziemniaczki z brukselką, rozmarynem i czosnkiem (Źródło: ohsheglows.com)

Składniki:

80 dkg ziemniaków, 30 dkg brukselek, 3 ząbki czosnku (posiekane), 2 łyżki świeżego rozmarynu, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz, papryka mielona (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

Pokrojone w grube plastry ziemniaki oraz brukselkę umieść w dużej misce, po czym natrzyj czosnkiem i rozmarynem. Dodaj olej, sól i pieprz.

Tak przygotowane warzywa wyłóż na blaszkę i umieść w piekarniku.

Ziemniaki i brukselkę powinnaś piec przez około 30-35 minut, mieszając raz po upływie połowy wyznaczonego czasu. Gotowe danie podawaj natychmiast.

Smacznego!

Strony

Komentarze (7)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-16 17:01:08

Mam pytanie, wiecie gdzie mogę dostać ciecierzycę ?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-16 19:11:01

myślę że w większości sklepów, ja widziałam ostatnio w kauflandzie i w zwykłym spożywczaku pod blokiem :P

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-16 16:00:11

mmmmmmmmmmm

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-16 10:27:43

dzis wieczorem wyprobuje

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-16 10:27:19

smakowite

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1