Penne z rukolą, gorgonzolą & orzechami (Lekki obiad w 20 minut! - MNIAM!)

To danie zachwyci całą Twoją rodzinę!
Penne z rukolą, gorgonzolą & orzechami (Lekki obiad w 20 minut! - MNIAM!)
07.05.2013

Potrzebujesz: 400 g pełnoziarnistego penne, 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, 1/4 szklanki gorgonzoli, 60 g orzechów włoskich posiekanych, 4 szklanki rukoli

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Podsmaż posiekany czosnek, dodaj rukolę i smaż aż listki zmiękną.

W dużej misce wymieszaj penne, rukolę, gorgonzolę, pozostałą oliwę i orzechy. Posyp parmezanem. Gotowe!

Polecane wideo

Komentarze (3)
Ocena: 5 / 5
migotka (Ocena: 5) 17.07.2013 12:58
pychota! mam teraz tydzien z gorgonzolą, wczoraj zrobiłam sałatkę z nią, truskawkami, orzechami i rukolą ;) mniam! przepis na nią porzyczyłam sobie z mojanowafigura.pl/przepisy - same lekkie przepisy
odpowiedz
www.uwielbiamy.blogspot.com (Ocena: 5) 12.05.2013 01:05
wydaje się ciekawe, szczególnie rukola i gorgonzola... czy dodam orzechy jeszcze nie wiem, ale możliwe, że czymś je zastąpimy :)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 07.05.2013 08:59
chyba wypróbuję dzisiaj :) Wszystkie skladniki bardzo lubię :)
odpowiedz

Polecane dla Ciebie