Penne z rukolą, gorgonzolą & orzechami (Lekki obiad w 20 minut! - MNIAM!)

07 Maja 2013

To danie zachwyci całą Twoją rodzinę!

penne z rukolą

Potrzebujesz: 400 g pełnoziarnistego penne, 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, 1/4 szklanki gorgonzoli, 60 g orzechów włoskich posiekanych, 4 szklanki rukoli

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Podsmaż posiekany czosnek, dodaj rukolę i smaż aż listki zmiękną.

W dużej misce wymieszaj penne, rukolę, gorgonzolę, pozostałą oliwę i orzechy. Posyp parmezanem. Gotowe!

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (3)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

migotka
(Ocena: 5)
2013-07-17 12:58:46

re: Penne z rukolą, gorgonzolą & orzechami (Lekki obiad w 20 minut! - MNIAM!)

pychota! mam teraz tydzien z gorgonzolą, wczoraj zrobiłam sałatkę z nią, truskawkami, orzechami i rukolą ;) mniam! przepis na nią porzyczyłam sobie z mojanowafigura.pl/przepisy - same lekkie przepisy

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
www.uwielbiamy.blogspot.com
(Ocena: 5)
2013-05-12 01:05:02

re: Penne z rukolą, gorgonzolą & orzechami (Lekki obiad w 20 minut! - MNIAM!)

wydaje się ciekawe, szczególnie rukola i gorgonzola... czy dodam orzechy jeszcze nie wiem, ale możliwe, że czymś je zastąpimy :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-05-07 08:59:38

re: Penne z rukolą, gorgonzolą & orzechami (Lekki obiad w 20 minut! - MNIAM!)

chyba wypróbuję dzisiaj :) Wszystkie skladniki bardzo lubię :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1