Owsiane BATONIKI Z MIĘTĄ – prosta receptura, a jaki wyśmienity efekt!

09 Stycznia 2013

Gwarantujemy: spróbujesz raz i będziesz chciała jeść tę przekąskę ciągle.

batoniki z miętą

Uwielbiasz słodycz czekolady i orzeźwiający smak mięty? W takim razie dzisiejszy przepis jest właśnie dla ciebie. Owsiane batoniki z migdałami i syropem klonowym uwiodą cię swoim aromatem!

Owsiane batoniki z miętą (Źródło: ohsheglows.com)

Składniki: 2 szklanki płatków owsianych, ½ szklanki migdałów, ½ szklanki orzechów włoskich, 4-5 łyżeczek kakao, ½ łyżeczki soli morskiej, 2 łyżki brązowego cukru, 2 łyżki mleka migdałowego, 5 łyżek syropu klonowego, ¾ tabliczki ciemnej czekolady, 1 łyżeczka oleju kokosowego, ¼ łyżeczki ekstraktu z mięty pieprzowej (lub świeża zmiksowana mięta), wiórki kokosowe (opcjonalnie)

Przygotowanie:

1.Zmiksuj płatki owsiane, migdały i orzechy włoskie na gładką „mąkę”. Dosyp następnie kakao, sól i brązowy cukier. Ponownie zmiksuj.

2.Do powyższych składników dodaj mleko i syrop. Zmiksuj całość.

3.Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Nałóż do środka masę i wygładź ją delikatnie. Włóż blachę na kilka minut do zamrażarki.

4.W tym czasie rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę, dodaj do niej olej kokosowy i miętę.

5.Polej roztopioną czekoladą batoniki. Wygładź łopatką. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi. Umieść całość w zamrażarce na kwadrans. Smacznego!

Strony

Komentarze (5)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

MADZIA
(Ocena: 5)
2013-01-14 13:42:16

połączenie rewelacja,ale z zamrażarki brrrrrrr

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Kam.
(Ocena: 5)
2013-01-09 11:23:02

A D*UPY ROSNĄ !

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Kam.
(Ocena: 5)
2013-01-09 11:22:39

Batoniki

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-09 09:43:11

chyba sie skusze

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-09 09:42:54

mmm wygladają smakowicie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1