Lubisz eksperymentować w kuchni i wciąż poszukujesz nowych smaków? W takim razie dzisiejszy przepis jest właśnie dla Ciebie! Łosoś z chili i cukinią to wyrafinowane danie, które z pewnością zadowoli Twoje podniebienie!
Składniki: 500 g łososia bez skóry, oliwa z oliwek, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 2 świeże czerwone chili, 3 liście laurowe, 3 łyżki białego octu winnego, 3 łyżki białego wytrawnego wina, sól morska, pieprz, cukinia, sól
Wykonanie:
1.Filety opłucz w wodzie, pokrój na sporej wielkości kwadraty lub prostokąty. Dopraw je solą i pieprzem, a następnie podsmaż na oliwie z oliwek.
2.W misce wymieszaj pokrojoną cebulę, czosnek, chili, liście laurowe, ocet winny, białe wino.
3.Zalej marynatą usmażonego łososia (ale kilka łyżek marynaty zostaw w naczyniu). Przykryj danie folią i wstaw je do lodówki na kilka godzin.
4.Cukinię pokrój na cienkie paski i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie zalej ją odrobiną marynaty do łososia.
5.Na cukinii ułóż filet z ryby. Smacznego!