Kuchnia Papilota: Niecodzienna zupa… cytrynowa

Wyjątkowe i oryginalne danie. Podaj je komuś specjalnemu. Albo bądź samolubna i ugość samą siebie.
Kuchnia Papilota: Niecodzienna zupa… cytrynowa
20.06.2008

Jeśli jeszcze nigdy nie próbowałaś zupy cytrynowej, czas to zmienić. Przedstawiamy nietrudny w realizacji przepis i gwarantujemy, że uda ci się przygotować specjał bez kłopotu.

Co będzie ci potrzebne?

  • 1 cytryna
  • pęczek włoszczyzny
  • 1 cebula
  • liść laurowy
  • 2 żółtka
  • szklanka śmietany
  • łyżka masła

Włoszczyznę starannie wyczyść i pokrój. Zalej 1,5 l wody. Dorzuć liść laurowy i gotuj na małym ogniu. Następnie przecedź i dopraw solą oraz pieprzem. Z cytryny wyciśnij sok, wymieszaj z żółtkami i śmietaną, wlej do wywaru. Podgrzej, ale nie dopuść do wrzenia. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Polecane wideo

Komentarze (18)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 28.08.2008 14:54
A gdzie łyżka masła?=]
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 23.07.2008 13:58
trochę nie dopracowany przepis...... dzisiaj robie na obiad tą zupkę :)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 22.06.2008 20:34
zapowiada sie smakowicie:) napewno sprobuje tego przepisu.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 22.06.2008 09:48
z ryzem moze smakowac ciekawie.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 21.06.2008 23:15
To musi być tłusta zupa! Szklanka śmietany i łyżka masła? I jak tu zrzucić 5 kg?
odpowiedz

Polecane dla Ciebie