Kuchnia Papilota: Deser bananowy Magdy Gessler

Znana warszawska restauratorka, Magda Gessler, słynie z finezyjnych słodkości. Dziś przepis na jedną z nich. Coś pysznego dla dwojga.
Kuchnia Papilota: Deser bananowy Magdy Gessler
17.06.2008

Ten pyszny deser będzie doskonały zarówno na spotkanie z przyjaciółką i babskie ploteczki przy czymś słodkim, jak i na zmysłowy podwieczorek we dwoje. Jego przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu - najwyżej pół godziny, więc potrzebne składniki możesz mieć zawsze w domu, żeby w każdej chwili móc spełnić swój mały kaprys :).

Co będzie ci potrzebne?

  • 2 banany
  • łyżka masła
  • łyżka brązowego cukru
  • lody waniliowe
  • rum
  • bakalie

Banany przekrój wzdłuż, na połowy. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż banany na złoto. Dodaj cukier i smaż, aż się skarmelizuje. Przełóż na talerzyk. Najlepiej podawaj z lodami waniliowymi posypanymi bakaliami. Całość można polać kilkoma kropelkami rumu.

Polecane wideo

Komentarze (24)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 03.07.2011 20:18
Ja dziękuje przez takie banany pojechałam do szpitala -.-
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 26.08.2008 18:10
ja do niedawna też zachwycałam się takimi bananami smażonymi an patelni z dodatkami ale kiedy tego w końcu spróbowałąm to mogę być pewna że długo po to nie sięgnę...no ale są przecież osoby które to uwielbiają...
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 24.06.2008 12:00
Mmm..pyszota;)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 23.06.2008 11:02
PYSZNE :)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 22.06.2008 01:48
hmm. pycha. ;P
odpowiedz

Polecane dla Ciebie