Walentynkowy NAKED CAKE w 15 minut

Zaserwuj go ukochanemu 14 lutego. Palce lizać!
Walentynkowy NAKED CAKE w 15 minut
Fot. mat. prasowe
10.02.2017

Składniki:
• śmietanka słodka 36% - 500 ml
• serek mascarpone – 500 g
• cukier puder – 6 łyżek
• laska wanilii – ½ sztuki
• świeże maliny – 300 g
• borówki amerykańskie – 300 g
• spody tortowe ciemne (np. od Dan Cake) – 3 sztuki
• gałązki rozmarynku (do dekoracji)
• cukier puder (do dekoracji)


Poncz do nasączenia spodów:
• herbata earl grey – 1/2 filiżanka
• sok z połówki limonki
• sok z połówki pomarańczy


Zimną herbatę połączyć z sokami i wymieszać.


Przygotowanie:
Do miseczki wsypać cukier i dodać drobno posiekaną laskę wanilii. Śmietankę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier z wanilią. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Z ubitej śmietany odłożyć do osobnej miseczki 5 łyżki kremu do dekoracji. Do pozostałej części kremu dodać owoce zostawiając część do dekoracji. Spody tortowe nasączyć ponczem i przełożyć kremem z owocami. Boki tortu posmarować cienką warstwą odłożonej śmietany. Wierzch tortu udekorować owocami, gałązkami rozmarynku i obsypać dekoracyjnie cukrem pudrem. Tort schłodzić w lodówce ok. 2 godzin.


Smacznego!

Polecane wideo

Komentarze (5)
Ocena: 5 / 5
formidable (Ocena: 5) 04.03.2017 15:43
Świetnie, że w LUTYM proponujecie tort ze ŚWIEŻYMI owocami. Hahaha
odpowiedz
Zooo123 (Ocena: 5) 11.02.2017 13:32
Czemu piszecie, że to jest nagie ciasto? Przecież, to, co jest na zdjęciu to nie jest nagie ciasto,
zobacz odpowiedzi (1)
zuza (Ocena: 5) 10.02.2017 16:22
skad mam wziac swieze maliny?
zobacz odpowiedzi (1)

Polecane dla Ciebie