Czasem bywają takie dni, że strasznie mamy ochotę zjeść coś pysznego, jednak nie chce nam się szykować skomplikowanych specjałów. W takich momentach warto sięgnąć po prosty przepis na chrupiące grzanki.
Zapieka się je w piekarniku, dodając ulubione warzywa. My przetestowałyśmy ostatnio gorące bułeczki z pieczarkami i rukolą. Smakują naprawdę wyśmienicie! Oto receptura:
Składniki:
1 czerwona papryka, 4 duże pieczarki, kilka listków rukoli, sól, pieprz, oliwa z oliwek, suszone zioła prowansalskie, masełko czosnkowe, odrobina parmezanu, chleb tostowy lub bagietka.
Przygotowanie:
Pieczarki obierz, pokrój w plasterki i podsmaż na oliwie. Dodaj pociętą w paski paprykę. Całość podduś na patelni ok. 10 minut.
Chleb tostowy lub pokrojoną na cienkie kromki bagietkę posmaruj masełkiem czosnkowym. Rozłóż warzywa na pieczywie, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dodaj odrobinę parmezanu.
Nastaw piekarnik na około 180 stopni. Wyłóż tosty na blachę i zapiekaj je chwilę, aż staną się chrupiące.
Smacznego!
Kinga Walczak
Zobacz także:
Przepis na sałatkę WEGETARIAŃSKĄ (Zdrowe & lekkie danie na kolację) – MNIAM!
Smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka nie tylko zaspokoi głód, ale również pomoże zrzucić zbędne kilogramy.
DIY: Babeczki na Halloween 2012 (Cupcakes udające czarownice w kapeluszach!)
W tym roku zaakcentujemy Halloween, piekąc czarujące (dosłownie!) cupcakes!