Grzanki z pieczarkami, rukolą i masełkiem czosnkowym (Zrobisz je błyskawicznie!)

26 Października 2012

Pasują zarówno na rodzinne spotkanie, jak i na szaloną imprezę.

Fot. Heather Bullard

Czasem bywają takie dni, że strasznie mamy ochotę zjeść coś pysznego, jednak nie chce nam się szykować skomplikowanych specjałów. W takich momentach warto sięgnąć po prosty przepis na chrupiące grzanki.

Zapieka się je w piekarniku, dodając ulubione warzywa. My przetestowałyśmy ostatnio gorące bułeczki z pieczarkami i rukolą. Smakują naprawdę wyśmienicie! Oto receptura:

Chrupiące grzanki z pieczarkami, rukolą i masełkiem czosnkowym

Składniki:

1 czerwona papryka, 4 duże pieczarki, kilka listków rukoli, sól, pieprz, oliwa z oliwek, suszone zioła prowansalskie, masełko czosnkowe, odrobina parmezanu, chleb tostowy lub bagietka.

Przygotowanie:

Pieczarki obierz, pokrój w plasterki i podsmaż na oliwie. Dodaj pociętą w paski paprykę. Całość podduś na patelni ok. 10 minut.

Chleb tostowy lub pokrojoną na cienkie kromki bagietkę posmaruj masełkiem czosnkowym. Rozłóż warzywa na pieczywie, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dodaj odrobinę parmezanu.

Nastaw piekarnik na około 180 stopni. Wyłóż tosty na blachę i zapiekaj je chwilę, aż staną się chrupiące.

Smacznego!

Kinga Walczak

Zobacz także:

Przepis na sałatkę WEGETARIAŃSKĄ (Zdrowe & lekkie danie na kolację) – MNIAM!

Smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka nie tylko zaspokoi głód, ale również pomoże zrzucić zbędne kilogramy.

DIY: Babeczki na Halloween 2012 (Cupcakes udające czarownice w kapeluszach!)

W tym roku zaakcentujemy Halloween, piekąc czarujące (dosłownie!) cupcakes!

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (14)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-28 12:18:56

to jest rozponka a nie rukola... oj redakcjo..

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-26 21:47:31

kto wie gdzie kupic maslo czosnkowe? szukalam w paru marketach i nie ma

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-29 02:14:08

zrobić?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-26 14:11:40

uwielbiam rukole

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-26 13:11:55

sorki masło czosnkowe*

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-26 13:11:20

myślicie ze serek czosnkowy można zastąpić serkiem śmietankowym?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-26 11:03:46

to raczej kiełki rzodkiewki a nie rukola...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-26 14:21:34

kiełki słonecznika

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-26 10:16:11

mmm wygladaja pysznie, ale brakuje mi tu sera no i moze szynki . wygladaja troszke jak zapiekanka, az mam ochote :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-26 09:43:32

Chyba mam już jakąś obsesję bo przeczytałam GRYCANKI ...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-26 10:14:53

hhahahaha

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-26 09:27:40

wyglądają absolutnie pysznie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-10-26 11:10:22

super gramatyka

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-11-05 14:18:01

akurat gramatyka jest poprawna, zdanie jest zrozumiałe w 100% wiec o co ci chodzi? Trzeba sie czegos uczepic i wylac frustracje, co ;) ?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz