Cynamonowe jabłka z karmelem i orzeszkami - przepis na iście karnawałowy deser - pokochasz ten smak!

31 Grudnia 2012

Słodki deser, który wprost rozpływa się w ustach!

jabłka w karmelu

Czekolada, batoniki, ciastka… Na pewno raz na jakiś czas nachodzi cię ochota na taką słodką przekąskę. My również doskonale znamy to uczucie, dlatego postanowiłyśmy znaleźć przepis na deser, który idealnie zaspokoiłby nasze kulinarne zachcianki.

Jabłka oblane karmelem i obsypane orzechami wyglądały i smakowały tak wyśmienicie, że wprost nie mogłyśmy się im oprzeć. Mamy nadzieję, że Ciebie również zachwycą!

Cynamonowe jabłka z karmelem i orzechami

Składniki: 4 duże jabłka, cynamon, garść orzechów włoskich, gotowy karmel lub masa krówkowa, 4 drewniane patyczki

Przygotowanie:

1.Umyj i osusz jabłka. W każdym z nich wydrąż niewielki otwór i wbij w niego patyczek.

2.Rozpuść w rondelku karmel (lub masę krówkową).

3.Chwytając jabłka za patyczek dokładnie zatapiaj je w karmelu. Następnie posyp je orzechami i odrobiną cynamonu.

4.Piecz jabłka w 180 stopniach przez 30 minut. Smacznego!

Strony

Komentarze (4)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2013-01-01 23:15:31

a jakby tak wykroic ogryzek i w wydrazona dziurke wlac ten karmel z orzechami i dopiero do piekarnika? to by dopiero bylo zayebiste

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
OoOoO
(Ocena: 5)
2012-12-31 08:47:33

Ale zaraz - jeśli umoczę te jabłka w karmelu a potem wstawię do piekarnika to czy przypadkiem ten karmel z nich nie spłynie? :P

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-31 09:37:33

No właśnie..

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-31 10:26:11

pewnie trochę spłynie, ale możesz dać na spód dużą ilość orzechów i wtedy przykleją się one do masy

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1