Kategorie
  1. Papilot.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Porady kulinarne
  6. >
  7. Wielkanocny przepis: Jaja faszerowane w skorupkach

2010-04-01

Wielkanocny przepis: Jaja faszerowane w skorupkach

2010-04-01

To bardzo proste danie, którego przygotowanie zajmie ci nie więcej niż pół godziny. Zaplanuj je na niedzielne śniadanie, cała rodzina będzie podziwiać twój talent kulinarny!

Jajka faszerowane w skorupkach

Jajka faszerowane w skorupkach

To bardzo proste danie, którego przygotowanie zajmie ci nie więcej niż pół godziny. Zaplanuj je na niedzielne śniadanie, cała rodzina będzie podziwiać twój talent kulinarny!

Składniki: 

* jajka (ich liczba zależy od liczby gości),

* bułka tarta,

* pęczek szczypiorku,

* sól i pieprz.

Przygotowanie:

Odłóż jedno jajko, a resztę  ugotuj na twardo. Pozwól im wystygnąć, a następnie nożem przekrój wzdłuż (w skorupkach - postaraj się ich nie uszkodzić). Wyjmij z nich białko oraz żółtko, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj bułkę tartą (pół szklanki na każde sześć jajek), drobno pokrojony szczypiorek, surowe jajko oraz przyprawy (ewentualnie łyżkę masła). Całą masę dokładnie wymieszaj i nafaszeruj nią skorupki. Posyp bułką tartą, po czym smaż na złoty kolor. Jajka możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Smacznego!

Krystyna Podolska

Zobacz także:

Czy hamburger może być dietetyczny?

Może! Poznaj domowe przepisy na dietetyczne hamburgery i hot dogi, które smakują lepiej niż w barze szybkiej obsługi!

Dietetyczny zegar biologiczny

Wsłuchaj się w rytm swojego ciała i dostosuj do niego swój sposób żywienia.

Komentarze (25). Ocena artykułu 5 na 5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu (1-5)

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  1. Anonim (Ocena: 5) 2011-04-07 14:57:23 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    mniami mniami:) ja też zawsze robię:) tylko w tym roku już się nei będę męczyła z tymi skorupkami tylko kupię waflowe foremki:):)

  2. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  3. Anonim (Ocena: 5) 2011-04-07 14:53:08 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    ja tez co roku robię na Wielkanoc;) pyszności:) a wiecie co widziałam ostatnio? takei wafelki w kształcie jajek, którymi można zastąpić zwykłą skorupkę i się nie trzeba męczyć z tym przecinaniem jajek...:) super;) widziałyście to już?

  4. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  5. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-07 11:39:43 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    robiłam takie tylko jeszcze z drobniutko pokrojonymi pieczarkami. pychota ;)

  6. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  7. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-03 13:45:06 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    Moja mama robi to co święta. ;) pychotka :)

  8. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  9. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-02 20:21:48 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    Widziałam ten przepis w Pani Domu bodajże, nawet identyczne zdjęcia...

  10. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  11. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-02 11:56:33 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    Moja mama robi to co rok ;)

  12. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  13. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-02 11:27:30 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    Tutaj wpisz treść komentarza...

  14. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  15. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 22:48:52 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    ej ale smazyc trzeba w skorupkach??

  16. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 23:04:09 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    tak :) swoją drogą przepis stary jak świat ;)

  17. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  18. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 21:07:58 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    ten przespis jest na wielkanoc w numerze SUPER TV , wlasnie wczoraj go czytalam i zdjecie tez pochodzi stamtad ... moze wymyslcie cos sami

  19. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  20. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 16:40:19 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    Ja robie to troche inaczej, bez surowego jajka i bulki tartej ( ja jedynie do smazenia) za to dodaje jeszcze smazone pieczarki i wedlinke a na koniec lyzke majonezu:) pycha.

  21. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  22. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 13:35:36 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    uwielbiam jaja faszerowane :)

  23. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  24. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 12:02:16 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    ale jak odpowiednio przekroic skorupki zeby sie nie rozwalily??

  25. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 13:27:46 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    wystarczy ostry nóż!!!!!

  26. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 20:08:19 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    Najpierw trzeba nim troche spilowac skorupki, a potem ładnie idzie krojenie. Ale zeby wszystko bylo ladnie i pieknie to trzeba troche pracy. Ja robie takie jajeczka z tunczykiem w sosie wlasnym. Trzeba go najpierw odcedzic, dodac do rozgniecionych jajek + do tego majonez, szczypiorek, pieprz i sól, ewentualnie co kto lubi (jakei przyprawy) i wszystko razem wymieszac. A nalozone do skorupek daje fajny efekt.

  27. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  28. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 11:54:45 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    U mnie jajka faszerowane są co Wielkanoc, tylko że mama daje jeszcze podsmażane pieczarki;q

  29. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 12:02:22 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    Dokładnie ! Ja też :) Ewentualnie pietruszke zamiast szczyiorku :)

  30. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  31. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 11:30:01 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    ale jak je trzeba smazyć??

  32. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  33. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 11:25:40 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    oo bardzo fajny pomysl i jaki prosciutki!!!:)) brawa dla autorki;)

  34. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  35. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 11:08:04 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    jak smażyć jajka w skorupkach? bez sensu...

  36. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 12:03:12 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    Normalnie .. farszem do dołu, żeby się zrumienił. i ostarożnie wyjmować, tak żebyy sie nie rozpadło..

  37. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  38. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 9:08:00 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    ja tez robie je od dluzszego czasu... i musze stwierdzic ze smakuja wszyskim sa Pyszzne polowe robie ze szczypiorkiem a polowe z natka-polecam!!

  39. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  40. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 9:06:18 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    Ja tez ;) uwielbiam je!:)

  41. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  42. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 9:01:16 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    Ooo tez takie robie! :) pyszności !! :)

  43. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

  44. Anonim (Ocena: 5) 2010-04-01 9:00:56 zgłoś do usunięcia

    Podaj powód, dla którego chcesz usunąć ten komentarz

    Anuluj

    Oooo tez takie robie:) pyszności!!! :)

  45. Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

    Ocena artykułu (1-5)

    Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Popularne tagi