6 pysznych dań z afrodyzjakami, które warto podać w walentynki

13 Lutego 2016

W święto zakochanych przygotujcie kolację i zaserwujcie dania obfite w afrodyzjaki, które wprowadzą was w romantyczny nastrój.

dania na walentynki

Afrodyzjaki to substancje, które mają zwiększać libido i poprawiać sprawność seksualną. Sprawiają, że nasza ochota na igraszki się potęguje, a ze zbliżenia czerpiemy więcej radości. Mnóstwo afrodyzjaków drzemie w naturze. Wykorzystaj je w walentynki, podczas kolacji we dwoje podając dania pełne tych magicznych substancji.

Koktajl z krewetek z granatem

Owoce morza to silny afrodyzjak – zawierają unikatową kompozycję składników, które znakomicie wpływają na potencję. Wśród nich na szczególną uwagę zasługuje witamina E (tzw. eliksir młodości i płodności) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Na walentynki proponujemy danie z krewetkami, które łączymy z granatem – on również zwiększa libido i poprawia sprawność seksualną.

Składniki: 0,5 żółtej papryki (pokrojonej w drobną kostkę), 0,5 czerwonej papryki (pokrojonej w drobną kostkę), 0,5 cebuli (pokrojonej w drobną kostkę), 5 łyżek majonezu, 2 łyżki ketchupu, 0,5 pęczka koperku (posiekanego), sok z 1 cytryny, sól, pieprz, 400 g krewetek (prawn ring), ziarna 1 granatu

Wykonanie: do miski przełożyć pokrojone papryki i cebulę, majonez, ketchup, posiekany koperek, dolać sok z cytryny. Całość doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Krewetki parzyć we wrzątku przez 1-2 minuty. Na talerz wyłożyć sos, ziarna granatu rozsypać na sosie, ułożyć krewetki. Koktajl można podać z cząstkami cytryny i koperkiem.

Genialny przepis na pizzę w filiżance. Smakuje jak prawdziwa!

Sałatka z selerem i brzoskwiniami

„Trzy są rozkosze życia: najpierwszą jest dobre jedzenie, drugą – pogrążenie się w sen, a trzecią – uciechy z dziewczyną” – mówi stare wietnamskie powiedzenie. To wszystko ma nam zapewnić seler, który uznawany jest za silny afrodyzjak i warzywo płodności. Hiszpanie mawiają, że „seler czyni mężczyznę”. Połącz go z brzoskwinią (kolejny afrodyzjak!), dopraw rodzynkami, rumem i jogurtem, a wspaniała walentynkowa sałatka gotowa.

Składniki: 1 spora bulwa selera, sól, 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki rodzynek, 1 łyżka rumu, 2-3 brzoskwinie (mogą być z puszki) + 0,5 brzoskwini do dekoracji, 2 łyżki jogurtu, 2 łyżki majonezu, kilka listków selera

Wykonanie: seler wyszorować, wrzucić na 3-4 minuty do lekko osolonego wrzątku, odcedzić, przelać zimną wodą. Obrać, pokroić w cienkie słupki, skropić sokiem z cytryny. Rodzynki sparzyć wrzątkiem, odsączyć, włożyć do miseczki, zalać rumem. Brzoskwinie pokroić w cienkie paski. Połączyć z selerem i rodzynkami. Polać jogurtem wymieszanym z majonezem i solą, schłodzić. Przed podaniem wymieszać, udekorować plasterkami brzoskwiń i listkami selera.

Strony

Komentarze (0)
ocena
0/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz