Śniadania z różnych stron świata! Co jedzą Japończycy, Hiszpanie, Nigeryjczycy...?

16 Lipca 2015

Zobaczcie, na co każdego poranka stawiają Japończycy, co jedzą mieszkańcy Izraela, a także jaka potrawa dodaje energii Brazylijczykom!

shakshuka

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego to takie istotne, aby było pełnowartościowe i pożywne. I choć kochamy klasykę w postaci jajecznicy, kanapek czy francuskich tostów, wciąż staramy się szukać nowych inspirujących przepisów z różnych stron świata.

Zobaczcie, na co każdego poranka stawiają Japończycy, co jedzą mieszkańcy Izraela, a także jaka potrawa dodaje energii Brazylijczykom!

1. Izrael - Szakszuka

Szakszuka cieszy się największą popularnością w Izraelu i Tunezji. Łączy w sobie pomidory, ostrą paprykę, kumin, pietruszkę, paprykę, ser feta i sadzone jajka. To niezwykle proste w przygotowaniu danie, doda ci mnóstwo energii z rana! 

 

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (1)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2015-07-18 10:47:53

re: Śniadania z różnych stron świata! Co jedzą Japończycy, Hiszpanie, Nigeryjczycy...?

Lubię takie artykuły. Ja dzisiaj na śniadanie jem lody bananowe z mango (mrożone banany zmiksowane z mango). Pycha!

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1