Mogłoby się wydawać, że dzięki programowi Magdy Gessler Kuchenne rewolucje, zwyczaj jedzenia w polskich restauracjach przeżyje wielki renesans. Niestety, jak wynika z raportu firmy badawczej Soliditet Polska z Grupy Bisnode, mieszkańcy naszego kraju wciąż preferują takie dania jak kebab, hot dog, zapiekanka, czy frytki.
- Nie mamy czasu ani pieniędzy na obiad w restauracji. Interesuje nas głównie szybkie i tanie jedzenie – donosi serwis Sfora.pl.
Wzrastający popyt na fast foody spowodował, że w 2011 roku otworzono aż 118 knajpek oferujących szybkie dania i zamknięto ponad 200 lokali restauracyjnych. Według ekspertów rynek taniego jedzenia nadal będzie się w Polsce rozwijał, zwłaszcza ze względu na Euro 2012. - Wielu drobnych przedsiębiorców liczy na solidne zyski dzięki sprzedawaniu kibicom parówek w bułce i grillowanego kurczaka – informuje Forsal.pl.
A Wy jaki macie stosunek do fast foodów? Jesteście ich zwolenniczkami, czy raczej za nimi nie przepadacie?
Maja Zielińska
Zobacz także:
Ile % mięsa jest w parówkach ze stacji benzynowych? (Do tych danych naprawdę ciężko było dotrzeć!)
Więcej tego nie tkniecie. Mięso? Jakie mięso?
Co tak naprawdę jest w Coca-Coli i Pepsi?
Oto mroczna tajemnica złotego napoju, który uwielbiamy! Pobudza, dodaje energii, świetnie smakuje i... truje?