Mogłoby się wydawać, że dzięki programowi Magdy Gessler Kuchenne rewolucje, zwyczaj stołowania się w polskich restauracjach przeżyje wielki renesans. Tymczasem mieszkańcy naszego kraju wciąż preferują jedzenie w barach szybkiej obsługi. Niestety, nie każdy posiłek z fast foodowego menu warto zamawiać.
O tym, których dań należy stanowczo unikać, opowiedzieli pracownicy KFC, Pizza Hut, McDonald`s, Burger Kinga, czy Subway`a. – Nie zamawiajcie sałatki z owoców morza. Zamiast krabowego mięsa znajduje się w niej pierś z kurczaka, która cały dzień trzymana jest w gorącej wodzie – ostrzega mężczyzna, pracujący w amerykańskim Subway`u.
Z kolei pracownik Burger Kinga twierdzi: - Strzeżcie się Fishburgera. Na tym samym oleju smaży się przez 2 dni frytki, a przez 7 dni kurczaka. Na smole, którą zamienia się po 9 dniach, smaży się filety rybne.
Nie lepiej jest w KFC (sałatkę Coleslaw miesza się tutaj rękami po łokcie zanurzonymi w pojemniku, choć w gumowych rękawiczkach są tylko dłonie), czy w Pizza Hut (nie należy zamawiać posiłku z nietypowym dodatkiem, takim jak ananas, ponieważ restauracja zamawia go hurtowo i nie zużywa zapasu przez długi czas).
Z kolei pracownik amerykańskiego McDonald`s ostrzega: - Zostawione na gorącym blacie Chicken McNuggets rozpuszczają się kompletnie. Zero mięsa. McRib przed przyrządzeniem przypominają bardziej zdarty strup niż mięso, to koszmar. Słodka herbata? Szklanka cukru na litr napoju.
Co Wy na to? Jesteście zaskoczone tymi doniesieniami?
Maja Zielińska
Źródło: www.businessinsider.com
Zobacz także:
Nasz mózg reaguje na te posiłki tak samo, jak na tytoń i narkotyki. I wciąż prosi o więcej!
Dlaczego warto pić zieloną herbatę?
Jest jednym z najstarszych napojów świata. Wielu uważa ją za prawdziwy eliksir zdrowia!