Czym nas karmią fast foody?

22 Lutego 2012

Ludzkie włosy, piasek, silikon – to tylko niektóre składniki naszych ulubionych przekąsek.

hamburger

Kto z nas przynajmniej raz w życiu nie był w McDonald’sie, KFC, Pizza Hut albo nie próbował kebabów? Tanie, cieplutkie bułeczki wypchane mięsem oraz warzywami lub chrupiące frytki oblane keczupem to naprawdę łakome kąski.

Całą prawdę o fast foodowych przekąskach wyjawił ostatnio serwis Sfora.pl. Opublikowana tam lista sztucznych ulepszaczy obecnych w hamburgerach, pizzy czy hot-dogach przyprawia o zawrót głowy. Przy tych rewelacjach, wiadomość o tym, że frytki smażone są na starym oleju nie jest już wcale szokująca.

Zobaczcie, czym karmią nas restauracje szybkiej obsługi...

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (44)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2012-09-04 20:52:48

W dzisiejszym świecie do wszystkiego dodawane są jakieś 'ulepszacze'. Nie tylko do fast-foodów. Jeśli mielibyśmy na to patrzeć to ciekawe co mamy jeść? Obżerać się warzywami i owocami na śniadanie, obiad i kolację; przez całe życie?! Nie popadajmy w paranoję. -.-

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-03-01 12:24:35

Wszędzie sa i będą dodawne dziwne substancje dla utrzymania smaku jesli kogos to obrzydza proponuje zdrowszą żywność niz fast food

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-02-24 21:05:56

też mi obrzydliwe, są gorsze rzeczy, a kwasu karminowego to się chyba juz od dawna nie stosuje. ludzie zjadaj setki swoich włosów w pozywieniu, maja pasożyty, niektórzy nawet gile jedzą, nie wspominając o insektach zjedzonych podczas snu. dajcie cos bardziej ostrego.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-02-23 22:33:18

co z oczu to z buzi:D

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-02-23 22:01:56

Krzemionka (czyli tlenek krzemu) to coś zupełnie innego niz czysty krzem używany jako półprzewodnik w układach scalonych.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-02-23 18:36:42

wiekszosc mnie nie dziwi ani nie oburza, nie widze nic zlego np. w celulozie albo L-cysteinie, przeciez to naturalne substancje organiczne, co za roznica poza tym jak sa pozyskiwane, celuloza z drewna jest dalej celulozą, zresztą wystepuje we wszystkich roslinach wyzszych i spozywamy ja nieustannie. moznaby sie oburzac gdyby dodawano substancje aktywne albo trujace do jedzenia, ale te przyklady sa co najmniej smieszne dla kazdego, kto zna sie w miare na chemii.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-02-26 01:56:37

Zgadzam się. Tym bardziej, że czerwony barwnik uzyskiwany z owadów również był znany od bardzo dawna i od dawna wykorzystywano go w tej i innych gałęziach przemysłu. Nikomu to nie przeszkadzało i nie powinno, bo nie jest to nic szkodliwego..

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-02-22 20:58:07

przecież celuloza=błonnik,nie tylko jest w drewnie, ale w każdej innej roślinie też, to chyba dobrze, że jest nawet we frytkach ;]

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-02-22 20:25:45

tak jakby mi się odechciało i podniosło trochę... ;p

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-02-22 20:11:35

ciekawe w takim razie skąd mamy wziąć zdrową żywność?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-02-22 20:08:20

Coś w nich jest. Ostatnio zjadłam 4 cheesburgery (te po 3zł) z MC, po zjedzeniu przez ok 2 godziny czułam się jak na haju - na prawdę

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz