Chleb, który jest świeży przez dwa miesiące! 60 DNI TRWAŁOŚCI PIECZYWA (Chore?)

Długowieczne pieczywo to wynalazek amerykańskich inżynierów.
Chleb, który jest świeży przez dwa miesiące! 60 DNI TRWAŁOŚCI PIECZYWA (Chore?)
05.12.2012

Kiedyś chleb miał niemalże świętą wartość, dzisiaj bez większych wyrzutów sumienia wyrzucamy do śmieci tony pieczywa. Nie ma się zresztą co dziwić, skoro świeżutkie bułeczki kupione rano, na drugi dzień obrastają już pleśnią i kompletnie nie nadają do jedzenia.

Aby zapobiec takiemu strasznemu marnowaniu pieczywa, amerykańcy inżynierowie opracowali metodę, która pozwala wydłużyć trwałość zbożowych wypieków. Dzięki wykorzystani mikrofal, naukowcom udało się stworzyć chleb, który można jeść przez 60 dni!

A wszystko dlatego, że w wyniku specjalnej obróbki jest on dokładnie oczyszczany z wszelkich zarodników pleśni i innych mikrobów, które prowadzą do szybkiego starzenia się pieczywa - podaje niewiarygodne.pl.

Wynalazcy długowiecznego chleba zapewniają, że jest on całkowicie bezpieczny dla zdrowia i nie zawiera ani odrobimy chemii. Skusiłybyście się na jeden bochenek?

Polecane wideo

Komentarze (11)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 09.03.2015 19:13
I pewnie nie rozkłada się jak frytki z maca i zalega w przewodzie pokarmowym. dziękuje bardzo. zrobiłam sobie detoksykacje, schudłam, czuje się zdrowo i nigdy nie sięgne po takiej dziwne wynalazki. przy okazji brałam acetomale, własnie dobre przy pozbywaniu się toksyn z organizmu nie tylko odchudzaja ale poprawiają stan skóry.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 16.02.2013 04:52
Wyrzucamy tony chleba, bo być może za dużo kupujemy? Każdy chyba wie ile mniej więcej je pieczywa i tyle powinien kupować..
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 07.12.2012 16:53
niewirygodne.pl - i wszystko jasne, ten portal podaje mniej wiecej podobnie wiarygodne informacje do .... faktu ?
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 05.12.2012 18:45
przecież można zrobić tosty francuskie jak chleb juz troszke jest nie swiezy
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 05.12.2012 15:37
Przecież chleb 8 pieczywo mozna mrozić...u mnie w domu się tak robi i wcale to pieczywo nie jest jakies gorsze, moim zdaniem smakuje i wygląda tak samo po rozmrożeniu. Dzięki temu zawsze jest pieczywo w domu i nigdy się go nie wyrzuca.
odpowiedz

Polecane dla Ciebie