Chleb, który jest świeży przez dwa miesiące! 60 DNI TRWAŁOŚCI PIECZYWA (Chore?)

05 Grudnia 2012

Długowieczne pieczywo to wynalazek amerykańskich inżynierów.

Chlebek

Kiedyś chleb miał niemalże świętą wartość, dzisiaj bez większych wyrzutów sumienia wyrzucamy do śmieci tony pieczywa. Nie ma się zresztą co dziwić, skoro świeżutkie bułeczki kupione rano, na drugi dzień obrastają już pleśnią i kompletnie nie nadają do jedzenia.

Aby zapobiec takiemu strasznemu marnowaniu pieczywa, amerykańcy inżynierowie opracowali metodę, która pozwala wydłużyć trwałość zbożowych wypieków. Dzięki wykorzystani mikrofal, naukowcom udało się stworzyć chleb, który można jeść przez 60 dni!

A wszystko dlatego, że w wyniku specjalnej obróbki jest on dokładnie oczyszczany z wszelkich zarodników pleśni i innych mikrobów, które prowadzą do szybkiego starzenia się pieczywa - podaje niewiarygodne.pl.

Wynalazcy długowiecznego chleba zapewniają, że jest on całkowicie bezpieczny dla zdrowia i nie zawiera ani odrobimy chemii. Skusiłybyście się na jeden bochenek?

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (12)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2015-03-09 19:13:11

re: Chleb, który jest świeży przez dwa miesiące! 60 DNI TRWAŁOŚCI PIECZYWA (Chore?)

I pewnie nie rozkłada się jak frytki z maca i zalega w przewodzie pokarmowym. dziękuje bardzo. zrobiłam sobie detoksykacje, schudłam, czuje się zdrowo i nigdy nie sięgne po takiej dziwne wynalazki. przy okazji brałam acetomale, własnie dobre przy pozbywaniu się toksyn z organizmu nie tylko odchudzaja ale poprawiają stan skóry.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2013-02-16 04:52:36

re: Chleb, który jest świeży przez dwa miesiące! 60 DNI TRWAŁOŚCI PIECZYWA (Chore?)

Wyrzucamy tony chleba, bo być może za dużo kupujemy? Każdy chyba wie ile mniej więcej je pieczywa i tyle powinien kupować..

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-07 16:53:52

niewirygodne.pl - i wszystko jasne, ten portal podaje mniej wiecej podobnie wiarygodne informacje do .... faktu ?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-05 18:45:18

przecież można zrobić tosty francuskie jak chleb juz troszke jest nie swiezy

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-05 15:37:14

Przecież chleb 8 pieczywo mozna mrozić...u mnie w domu się tak robi i wcale to pieczywo nie jest jakies gorsze, moim zdaniem smakuje i wygląda tak samo po rozmrożeniu. Dzięki temu zawsze jest pieczywo w domu i nigdy się go nie wyrzuca.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-05 14:44:43

za zdrowe to nie będzie, jak np. mleko uht

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-05 06:31:11

niewiarygodne.pl :))

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-05 09:50:19

ale z ciebie sherlock :) przecież zacytowali ten portal w treści newsa :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-12-05 02:21:44

z mikrobiologicznego punktu widzenia, jest to działanie bezsensowne- co z tego, że składniki do tego chleba są oczyszczane przed produkcją, skoro zarodniki grzybów pleśniowych występują wszędzie, po wypieczeniu też będą na nim osiadać i się rozwijać

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz