Cała prawda o parówkach: Z czego są robione? Czy można je jeść?

09 Kwietnia 2016

Czy powinnyśmy bezwzględnie unikać jedzenia parówek? Oto cały skład popularnego produktu!

parówki

Parówki. Produkt, który często gości na naszych stołach. Jest lubiany przez dzieci i dorosłych. Trudno wyobrazić sobie, żeby nagle mogło go zabraknąć.

Na popularność parówek zapewne ma wpływ również prostota ich przygotowania. Wystarczy bowiem kilka minut, aby zagotować wodę i przyrządzić ten przysmak.

Niestety do naszych uszu coraz częściej docierają niepokojące informacje na temat parówek, a dokładnie tego, z czego są zrobione. Zawierają one oczywiście mięso, ale przeważnie jest to 50%, czyli ustawowe, unijne minimum. Oprócz tego w skład popularnego produktu wchodzi woda, tłuszcze, konserwanty oraz MOM i MDOM. 

Aż trudno uwierzyć, ale nawet parówki przeznaczone dla dzieci nie mają lepszego składu, a wręcz przeciwnie. Co więc należy robić, kiedy mamy nieodpartą ochotę na parówki? Czy musimy się ich wyrzec? A co najważniejsze, które są najzdrowsze (chociaż mówienie o zdrowiu w przypadku parówek wydaje się trochę śmieszne)?

Oto cała prawda o popularnym przysmaku.

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (1)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

justyna
(Ocena: 5)
2016-04-10 01:09:26

re: Cała prawda o parówkach: Z czego są robione? Czy można je jeść?

kuzwa, myśle fajnie, poczytam komentarze o parówkach, wchodze, a tu cisza.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1