Afera FAST FOODOWA - klienci jednej z sieci dostawali do jedzenia PRZETERMINOWANE kurczaki!

17 Marca 2012

Przeterminowane mięso trafiało do restauracji. Fuj!

Jajko

Co mają ze sobą wspólnego francuski koncern Carrefour i sieć restauracji McDonald's? Otóż od pewnego czasu firmy te bardzo mocno ze sobą współpracują. Na terenie wielkich supermarketów, jak grzyby po deszczu, powstają kolejne restauracje znanej sieci fast foodowej.

Niestety, już niedługo projekt ten może przynieść obu firmom więcej strat niż korzyści. Dlaczego? Wszystko za sprawą afery, która wybuchła kilka dni temu w Chinach. Jak poinformowała azjatycka telewizja CCTV - McDonald's i francuski koncern Carrefour sprzedają mięsa z kurcząt po terminie spożycia.

Poza tym, jak twierdzi CCTV, klientów wprowadza się w błąd, wmawiając im, że kupują mięso z ekologicznych farm, gdy w rzeczywistości dostają zwykły drób, tyle że po wyższej cenie.

Afera fast foodowa w Chinach oburzyła nie tylko mieszkańców Azji. Dowiedział się o niej cały świat. Podejrzenie padło także na europejskie restauracje szybkiej obsługi. Klienci boją się, czy one również nie skrywają przypadkiem mrocznych tajemnic kulinarnych...

Michalina Żebrowska

Zobacz także:

Polacy obżerają się w przydrożnych budkach! Bo "szybko, tanio i smacznie"

Kebab to polskie danie narodowe numer jeden. Co jeszcze można odnaleźć w naszym menu?

Ile % mięsa jest w parówkach ze stacji benzynowych? (Do tych danych naprawdę ciężko było dotrzeć!)

Więcej tego nie tkniecie. Mięso? Jakie mięso?

Strony

Komentarze (9)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2012-03-19 18:07:01

kurcze staram sie juz nie jesc w MC albo w KFC ale czasem sie nam zdazy..:/

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-03-17 23:33:33

przypomniało mi się jak kilka lat temu wujek pracujący w Niemczech opowiadał mi o tym jak przygotowywane nieraz były kurczaki na te sławne niemieckie Oktoberfesty itp. otóż jeżeli mięso było z wierzchu zepsute to kazali szczotką ryżówką je szorować dopóty dopóki nie wyglądało ono normalnie, nieraz zdarzało się, że były one szorowane środkiem w stylu domestosa. obłęd. podejrzewam, że na dzień dzisiejszy już nie stosują takich praktyk, ale pewien niesmak jednak jest...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-03-17 19:59:19

nic nowego. znajoma pracuje w kefrurze, jak w coli skonczy sie termin waznosci to przyjezdza facet z McDonalda i kupuje za grosze.... macie swoje szybkie i takie jedzenie blee :/

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-03-19 18:10:01

bzdura, cola w McDonaldzie jest z koncentratu a nie butelek.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-03-17 14:33:51

aha fajnie ;D wlasnie jem odgrzewane wczorajsze kurczaki z maca ;D spoko...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-03-17 11:06:57

Dlatego nie jem mięsa.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-03-17 10:54:26

Ja nie wiem co Wy widzicie w jedzeniu z Maca,czy KFC , jak dla mnei jest ono bez smaku, wolę już nawet kupić kebaba w jakims małym barze niż jeść ten plastik

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-03-17 08:16:29

Kiedyś mój brat przywiózł z KFC kubełek kurczaków. U góry były ok, ale jak wzięłam z dna nóżkę kurczaka w panierce to miała jeszcze włoski Była po prostu nie obrana dokładnie. Obrzydziło mnie to tak że więcej do KFC nie poszłam.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2012-03-17 09:12:55

Na włoski to raczej nie trafiłaś, tylko na pałki. Poza tym ci, którzy przygotowują kurczaka w KFC sami go nie jedzą, więc zbytnio nie przejmują się, na co natrafią klienci. Mięso wraz z ''nieobraną'' skórą są od razu panierowane i smażone/pieczone. Więc to norma.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1