Czy zdarzyło się wam kiedyś marzyć o eliksirze młodości? Jeśli tak, mamy dobrą wiadomość – on istnieje i jest na wyciągnięcie ręki. To jedzenie, jakie każdego dnia kładziecie na talerzu. Jeśli będzie zdrowe i odpowiednio zbilansowane, zapewni wam młody wygląd, długie życie, a dodatkowo – jako przyjemny efekt uboczny – szczupłą sylwetkę.
Anna Lewitt, doktor nauk medycznych i dietetyczka z długoletnią praktyką, w swojej książce Jedzenie to leczenie radzi, jak właściwie komponować posiłki. Poza tym:
- Obala popularne mity, jak ten o rezygnowaniu z kolacji.
- Ostrzega, że nawet szczupła osoba może mieć… nadwagę.
- Podpowiada, jakie psychologiczne sztuczki pomogą w odchudzaniu.
Swoją metodę żywienia oparła na badaniach naukowych, ale odwołuje się też do sprawdzonych, „babcinych” sposobów.
Wśród filarów diety wymienia smaczne, zbilansowane posiłki zawierające odpowiednie ilości owoców i warzyw, a także właściwie ułożone treningi cardio. Jej program żywienia i odchudzania jest również świetnym antidotum na choroby cywilizacyjne.
Cena: 39,90 zł
Zobacz także:
Książki - nowości wydawnicze na jesień i zimę
Rowling, Masłowska, Grochola i jeszcze więcej Waszych ulubionych autorów.
KSIĄŻKA kontra FILM: 10 filmowych adaptacji wspaniałych powieści (Do zaliczenia!)
Bez nich światowe kino byłoby uboższe.