Nowości kulinarne sierpnia - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!

20 Sierpnia 2011

Uzupełnij braki w swojej spiżarni! Dzisiaj proponujemy pyszny sernik na zimno i aromatyczną herbatę...

nowości kulinarne

DAN CAKE, Świeże Mufinki cynamonowo – jabłkowe, 4,99 zł. Wypiekane w oparciu o tradycyjną recepturę, nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników, ani sztucznych aromatów. Natomiast sterylna strefa pakowania pozwala na zapewnienie im świeżości  i wyśmienitego smaku przez 42 dn. Nowy, cynamonowo – jabłkowy smak mufinek to  ukłon w stronę rodzimych klientów. Domowe szarlotki i jabłeczniki, to w końcu jedne z ulubionych ciast Polaków, a krajowe jabłka doskonale pasują do delikatnego, mufinkowego ciasta.

BACKMIT, Czysty Mak mielony marki BackMit, 4,99 zł/200g.  gwarantuje szybkie i łatwe pieczenie, jest gotowy do użytku po dodaniu gorącego mleka, umożliwi przyrządzanie pysznych, zdrowych i różnorodnych smakowo  makowych specjałów. Wolny jest od dodatków i środków konserwujących, zapewniając tym samym naturalność i indywidualność własnych receptur. Warto też zwrócić uwagę na fakt, iż świeżo zmielony mak jest natychmiast pakowany w atmosferze spożywczego gazu obojętnego, który zapewnia długi okres przydatności do spożycia. Estetyczne opakowania, chroniące zawartość przed światłem, urozmaicono dodatkowo przepisami na smaczne makowe wypieki. Mak mielony marki BackMit dostępny jest w dwóch gramaturach – 200g i 1kg, co umożliwi dobór ilości do przewidywanych porcji wypieków.

MONINI, Oliwa Gran Fruttato. Lekko gorzkawa oliwa o migdałowym posmaku. Swoje właściwości zawdzięcza nie w pełni dojrzałym oliwkom, z jakich jest produkowana, ale też szczególnej uwadze doboru oliw do mieszanki, nad wyborem których czuwa sam Zefferino Monini. Pachnie świeżymi owocami, skoszoną trawą i kwiatami. Stosuje się ją jako przyprawę, dla dodania smaku, a także do grillowania.

Strony

Komentarze (5)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-29 11:35:15

z tego maku robię ciasto na święta już parę ładnych lat ;p żadna nowość Papilocie

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-20 13:10:58

reklama tej oliwy mnie obrzydza i irytuje

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-20 11:03:59

żeby kupić dobrą oliwę trzeba pojechać do Włoch... niestety w Polsce oliwy mają mało wspólnego z tymi w państwach M. Śródziemnego...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-20 09:24:57

ten sernik na zimno jest od dawna...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2011-08-20 00:58:24

Truskawkowy zmywacz do paznokci - kapitalny pomysł:)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1