PSYCHOZABAWA: Co zawartość torebki mówi o Tobie?

06 Kwietnia 2010

Pokaż mi swoją torebkę, a powiem Ci kim jesteś! Przed Tobą 10 pytań, które zdradzą jakim typem kobiety jesteś!

kobieta z torbą

Przed Tobą 10 pytań, każde ma trzy możliwe odpowiedzi. Zliczaj swoje typy A, B oraz C, a potem sprawdź, których było najwięcej i dowiedz się, jakim typem kobiety jesteś! 

 

Spójrz na swoją ukochaną torbę – tę, którą nosisz najczęściej. Jak duża jest?

A. Ogromna, prawdziwa torba XXL!

B. Średniej wielkości

C. Dosyć duża, ale ma wiele przegródek, więc wszystko można w niej szybko zlokalizować  

Jak wygląda Twoja ulubiona torba? 

A. Jest wykonana z ciemnego tworzywa albo z tkaniny, którą można prać. Jest ogromna, nie ma zbędnych ozdóbek czy niepotrzebnych nadruków. Ma służyć do noszenia różnych rzeczy, niekoniecznie musi być ozdobą.

B. lubię torby w różnych kolorach, zdobione, np. kokardami albo zabawnymi troczkami. Bardzo podobają mi się także te pikowane na łańcuszku.

C. Przede wszystkim jest praktyczna! Wyposażona jest w kilka kieszonek zapinanych na suwaki. Wszystko jest w niej uporządkowane, niczego nie szukam dłużej niż kilka sekund. Lubię torby – kuferki.  

Jesteś w pracy. Nagle łapie cię ból głowy. Co robisz? 

A. Idę do pobliskiej apteki, nie czekając aż zacznie boleć jeszcze bardziej. Czasem mam opakowanie tabletek przeciwbólowych przy sobie, a jeśli nie to kupuję od razu więcej, żeby następnym razem uniknąć problemu.

B. Najpierw boleśnie wzdycham, a zapytana przez koleżanki o co chodzi, drżącym głosem pytam, czy mają może proszki…

C. Jak to co? Zawsze mam przy sobie kilka tabletek na wszelki wypadek. Jeśli nie przydadzą się mi, to pomogę komuś innemu.  

Piątkowe popołudnie. Okazuje się, że musisz zostać w pracy dłużej, a już jesteś umówiona ze znajomymi na kolację. Nie zdążysz wrócić do domu. Jaki jest twój plan? 

A. Po skończeniu pracy biegnę do biurowej łazienki, robię świeży makijaż (mam fluid i szminkę zawsze przy sobie), perfumuję się (flakon wody toaletowej to podstawa!), „kąpię się” chusteczkami nawilżanymi, zakładam na szyję korale i viola! Jestem gotowa!

B. Odwołuję spotkanie… Jestem zła, że cały mój plan legł w gruzach.

C.Postanawiam mimo wszystko się zmobilizować i skończyć pracę możliwie jak najszybciej, by zdążyć do domu na kwadrans! 

Jest okropny, zimny deszczowy dzień. Typowy początek listopada. Musisz wyjść z domu coś załatwić. Wiesz, że czeka cię spacer, a potem długie stanie w kolejce. Wyobraź sobie, że masz do wyboru: parasolkę, ciekawą książkę, rutinoscorbin. Możesz ze sobą wziąć tylko jedną rzecz. Na co postawisz? 

A. Wezmę parasol! Najważniejsze, że nie zmoknę!

B. Biorę książkę – nie będzie mi się nudziło w kolejce.

C. Wybieram rutinoscorbin – przecież to jasne, że jeśli zachoruję to już niczego nie załatwię!  

Wymarzony prezent dla ciebie to: 

A. Wielofunkcyjny robot kuchenny albo coś praktycznego do domu.

B. Och, cokolwiek! Najpiękniejsze są drobiazgi, najlepiej wykonane własnoręcznie…

C. Encyklopedia Zdrowia, herbata rozgrzewająca albo wyjazd do SPA. 

Gdy przebywasz z dziećmi (swoimi albo cudzymi) i musisz zorganizować im czas, to: 

A. Staram się, by czegoś się przy okazji nauczyły. Wymyślam dydaktyczne gry i zabawy.

B. Czytam im książkę albo proponuję malowanie.

C. Myślę wtedy tylko o tym, żeby nie zrobiły sobie krzywdy, bo będzie na mnie… 

Co zajmuje w Twojej torbie najwięcej miejsca? 

A. To, co może się przydać w ciągu dnia, np. telefon, portfel, notes, chusteczki, jakieś kosmetyki, zapasowa bielizna…

B. Oj, sama nie wiem, tyle tam rzeczy!

C. Tabletki na gardło, syrop na kaszel, tampony, temblak, szczoteczka do zębów. 

Twoje wymarzone wakacje to: 

A. Objazdowa wycieczka po Francji – dużo aktywności!

B. Wylegiwanie się nad brzegiem morza na jakiejś bajecznej wyspie. Tylko ja i mój ukochany…

C. Tydzień w SPA, gdzie wreszcie porządnie się zregeneruję! 

Jaki mógłby być scenariusz Twojego najgorszego koszmaru? 

A. Ktoś mnie wsadza w pociąg i karze jechać w nieznane, a ja nie mam walizki!

B. Ktoś zabiera mi z domu wszystkie pamiątki i zdjęcia, wyrzuca do kosza ulubione ubrania i książki.

C. Jem coś na co jestem uczulona, wyskakuje mi wysypka, a ja nie mam leków! 

Najwięcej odpowiedzi A: PRAKTYCZNA I PRZEZORNA 

Masz przy sobie zawsze dużą i dosyć ciężką torbę, ale jej waga nie ma żadnego znaczenia, kiedy wyciągasz z niej wszystko, czego w danej chwili potrzebujesz. Twoje koleżanki nie raz już były cię wdzięczne, gdy ratowałaś je długopisem, zmywaczem do paznokci, igłą i nitką, nowymi rajstopami albo parasolką, a chłopak był pod wrażeniem na widok twojego osobistego, awaryjnego śrubokrętu. Jak tak dalej pójdzie, twoja torba przybrać monstrualne rozmiary! Uważaj, kilkukilogramowy pakunek nie jest ani wygodny, ani stylowy! Pozwól sobie czasem na drobne szaleństwo i wyjdź z domu jedynie z portfelem, komórką i błyszczykiem do ust. Nie myśl o tym, co innego mogłoby ci się przydać, bo jesteś kobietą a nie żółwiem, dźwigającym na placach cały dobytek! 

Najwięcej odpowiedzi B: ROMANTYCZNA SENTYMENTALISTKA 

Sentymentalistka czy bałaganiara? W Twojej torbie jest przysłowiowe mydło i powidło! Od ususzonych kwiatków, które wrzuciłaś tam latem, po zgniecione paragony ze sklepów, które odwiedziłaś zagranicą. Wtedy wydawało ci się, że rachunek z greckiego sklepu wyłowiony z torby w środku zimy będzie świetną pamiątką cudownych wakacji, ale… dlaczego masz takich pamiątek kilkadziesiąt?! I to w jednej torbie?! A wśród nich muszelki, kasztany, zdjęcia bliskich, maskotki, breloczki oraz puste papierki po cukierkach… To fajnie, że jesteś romantyczna i darzysz, sentymentem dla innych nic nieznaczące śmieci, ale kiedyś możesz utonąć w tym ogromie bałaganu! Raz na jakiś czas zrób w swojej ukochanej torbie porządki i z zimnym sercem wyrzuć niepotrzebne drobiazgi. Niekoniecznie do kosza – możesz specjalnie dla niech przygotować osobne pudełko i zaaranżować je na osobisty skarbiec. 

Najwięcej odpowiedzi C: HIPOCHONDRYCZKA  

Gdyby nie Twoja podręczna apteczka, prawdopodobnie niejedna koleżanka wydałaby na leki fortunę! Jesteś niezastąpiona, gdy pojawia się nagły ból gardła albo… okres. Matki znajomych Twojego dziecka wiedzą, że pod Twoją opieką maluchy zawsze są bezpieczne – dysponujesz zarówno wodą utlenioną, jak i plasterkami z postaciami z kreskówek. Uważaj, jeszcze chwila i zaczniesz roztaczać wokół siebie podejrzany, chemiczny zapach! Wyjmij zawartość torby i postaraj się nieco ją zmodernizować – zamiast tabletek na niestrawność czy biegunkę, włóż perfumy. Zamiast bandaża – apaszkę. Poczujesz się bardziej kobieco. A aptekę, w razie potrzeby, znajdziesz na każdym kroku!  

Gabriela Mostowicz – Zamenhof 

Zobacz także: 

Jak kobiety reagują na zerwanie?  

Poznaj 7 typów pań i zastanów się, który sama reprezentujesz!

Ile kosztuje dziecko? 15 EKONOMICZNYCH PRAWD

Od najmłodszych lat powinnaś  uczyć swoje dziecko, jak gospodarować mądrze pieniędzmi. 15 ekonomicznych prawd boleśnie zrzuca klapki z mamusinych oczu…  

strong>

Jak wygląda Twoja ulubiona torba? 

A. Jest wykonana z ciemnego tworzywa albo z tkaniny, którą można prać. Jest ogromna, nie ma zbędnych ozdóbek czy niepotrzebnych nadruków. Ma służyć do noszenia różnych rzeczy, niekoniecznie musi być ozdobą.

B. lubię torby w różnych kolorach, zdobione, np. kokardami albo zabawnymi troczkami. Bardzo podobają mi się także te pikowane na łańcuszku.

C. Przede wszystkim jest praktyczna! Wyposażona jest w kilka kieszonek zapinanych na suwaki. Wszystko jest w niej uporządkowane, niczego nie szukam dłużej niż kilka sekund. Lubię torby – kuferki.  

Jesteś w pracy. Nagle łapie cię ból głowy. Co robisz? 

A. Idę do pobliskiej apteki, nie czekając aż zacznie boleć jeszcze bardziej. Czasem mam opakowanie tabletek przeciwbólowych przy sobie, a jeśli nie to kupuję od razu więcej, żeby następnym razem uniknąć problemu.

B. Najpierw boleśnie wzdycham, a zapytana przez koleżanki o co chodzi, drżącym głosem pytam, czy mają może proszki…

C. Jak to co? Zawsze mam przy sobie kilka tabletek na wszelki wypadek. Jeśli nie przydadzą się mi, to pomogę komuś innemu.  

Piątkowe popołudnie. Okazuje się, że musisz zostać w pracy dłużej, a już jesteś umówiona ze znajomymi na kolację. Nie zdążysz wrócić do domu. Jaki jest twój plan? 

A. Po skończeniu pracy biegnę do biurowej łazienki, robię świeży makijaż (mam fluid i szminkę zawsze przy sobie), perfumuję się (flakon wody toaletowej to podstawa!), „kąpię się” chusteczkami nawilżanymi, zakładam na szyję korale i viola! Jestem gotowa!

B. Odwołuję spotkanie… Jestem zła, że cały mój plan legł w gruzach.

C.Postanawiam mimo wszystko się zmobilizować i skończyć pracę możliwie jak najszybciej, by zdążyć do domu na kwadrans! 

Jest okropny, zimny deszczowy dzień. Typowy początek listopada. Musisz wyjść z domu coś załatwić. Wiesz, że czeka cię spacer, a potem długie stanie w kolejce. Wyobraź sobie, że masz do wyboru: parasolkę, ciekawą książkę, rutinoscorbin. Możesz ze sobą wziąć tylko jedną rzecz. Na co postawisz? 

A. Wezmę parasol! Najważniejsze, że nie zmoknę!

B. Biorę książkę – nie będzie mi się nudziło w kolejce.

C. Wybieram rutinoscorbin – przecież to jasne, że jeśli zachoruję to już niczego nie załatwię!  

Wymarzony prezent dla ciebie to: 

A. Wielofunkcyjny robot kuchenny albo coś praktycznego do domu.

B. Och, cokolwiek! Najpiękniejsze są drobiazgi, najlepiej wykonane własnoręcznie…

C. Encyklopedia Zdrowia, herbata rozgrzewająca albo wyjazd do SPA. 

Gdy przebywasz z dziećmi (swoimi albo cudzymi) i musisz zorganizować im czas, to: 

A. Staram się, by czegoś się przy okazji nauczyły. Wymyślam dydaktyczne gry i zabawy.

B. Czytam im książkę albo proponuję malowanie.

C. Myślę wtedy tylko o tym, żeby nie zrobiły sobie krzywdy, bo będzie na mnie… 

Co zajmuje w Twojej torbie najwięcej miejsca? 

A. To, co może się przydać w ciągu dnia, np. telefon, portfel, notes, chusteczki, jakieś kosmetyki, zapasowa bielizna…

B. Oj, sama nie wiem, tyle tam rzeczy!

C. Tabletki na gardło, syrop na kaszel, tampony, temblak, szczoteczka do zębów. 

Twoje wymarzone wakacje to: 

A. Objazdowa wycieczka po Francji – dużo aktywności!

B. Wylegiwanie się nad brzegiem morza na jakiejś bajecznej wyspie. Tylko ja i mój ukochany…

C. Tydzień w SPA, gdzie wreszcie porządnie się zregeneruję! 

Jaki mógłby być scenariusz Twojego najgorszego koszmaru? 

A. Ktoś mnie wsadza w pociąg i karze jechać w nieznane, a ja nie mam walizki!

B. Ktoś zabiera mi z domu wszystkie pamiątki i zdjęcia, wyrzuca do kosza ulubione ubrania i książki.

C. Jem coś na co jestem uczulona, wyskakuje mi wysypka, a ja nie mam leków! 

Najwięcej odpowiedzi A: PRAKTYCZNA I PRZEZORNA 

Masz przy sobie zawsze dużą i dosyć ciężką torbę, ale jej waga nie ma żadnego znaczenia, kiedy wyciągasz z niej wszystko, czego w danej chwili potrzebujesz. Twoje koleżanki nie raz już były cię wdzięczne, gdy ratowałaś je długopisem, zmywaczem do paznokci, igłą i nitką, nowymi rajstopami albo parasolką, a chłopak był pod wrażeniem na widok twojego osobistego, awaryjnego śrubokrętu. Jak tak dalej pójdzie, twoja torba przybrać monstrualne rozmiary! Uważaj, kilkukilogramowy pakunek nie jest ani wygodny, ani stylowy! Pozwól sobie czasem na drobne szaleństwo i wyjdź z domu jedynie z portfelem, komórką i błyszczykiem do ust. Nie myśl o tym, co innego mogłoby ci się przydać, bo jesteś kobietą a nie żółwiem, dźwigającym na placach cały dobytek! 

Najwięcej odpowiedzi B: ROMANTYCZNA SENTYMENTALISTKA 

Sentymentalistka czy bałaganiara? W Twojej torbie jest przysłowiowe mydło i powidło! Od ususzonych kwiatków, które wrzuciłaś tam latem, po zgniecione paragony ze sklepów, które odwiedziłaś zagranicą. Wtedy wydawało ci się, że rachunek z greckiego sklepu wyłowiony z torby w środku zimy będzie świetną pamiątką cudownych wakacji, ale… dlaczego masz takich pamiątek kilkadziesiąt?! I to w jednej torbie?! A wśród nich muszelki, kasztany, zdjęcia bliskich, maskotki, breloczki oraz puste papierki po cukierkach… To fajnie, że jesteś romantyczna i darzysz, sentymentem dla innych nic nieznaczące śmieci, ale kiedyś możesz utonąć w tym ogromie bałaganu! Raz na jakiś czas zrób w swojej ukochanej torbie porządki i z zimnym sercem wyrzuć niepotrzebne drobiazgi. Niekoniecznie do kosza – możesz specjalnie dla niech przygotować osobne pudełko i zaaranżować je na osobisty skarbiec. 

Najwięcej odpowiedzi C: HIPOCHONDRYCZKA  

Gdyby nie Twoja podręczna apteczka, prawdopodobnie niejedna koleżanka wydałaby na leki fortunę! Jesteś niezastąpiona, gdy pojawia się nagły ból gardła albo… okres. Matki znajomych Twojego dziecka wiedzą, że pod Twoją opieką maluchy zawsze są bezpieczne – dysponujesz zarówno wodą utlenioną, jak i plasterkami z postaciami z kreskówek. Uważaj, jeszcze chwila i zaczniesz roztaczać wokół siebie podejrzany, chemiczny zapach! Wyjmij zawartość torby i postaraj się nieco ją zmodernizować – zamiast tabletek na niestrawność czy biegunkę, włóż perfumy. Zamiast bandaża – apaszkę. Poczujesz się bardziej kobieco. A aptekę, w razie potrzeby, znajdziesz na każdym kroku!  

Gabriela Mostowicz – Zamenhof 

Zobacz także: 

Jak kobiety reagują na zerwanie?  

Poznaj 7 typów pań i zastanów się, który sama reprezentujesz!

Ile kosztuje dziecko? 15 EKONOMICZNYCH PRAWD

Od najmłodszych lat powinnaś  uczyć swoje dziecko, jak gospodarować mądrze pieniędzmi. 15 ekonomicznych prawd boleśnie zrzuca klapki z mamusinych oczu…  

strong>

Jak wygląda Twoja ulubiona torba? 

A. Jest wykonana z ciemnego tworzywa albo z tkaniny, którą można prać. Jest ogromna, nie ma zbędnych ozdóbek czy niepotrzebnych nadruków. Ma służyć do noszenia różnych rzeczy, niekoniecznie musi być ozdobą.

B. lubię torby w różnych kolorach, zdobione, np. kokardami albo zabawnymi troczkami. Bardzo podobają mi się także te pikowane na łańcuszku.

C. Przede wszystkim jest praktyczna! Wyposażona jest w kilka kieszonek zapinanych na suwaki. Wszystko jest w niej uporządkowane, niczego nie szukam dłużej niż kilka sekund. Lubię torby – kuferki.  

Jesteś w pracy. Nagle łapie cię ból głowy. Co robisz? 

A. Idę do pobliskiej apteki, nie czekając aż zacznie boleć jeszcze bardziej. Czasem mam opakowanie tabletek przeciwbólowych przy sobie, a jeśli nie to kupuję od razu więcej, żeby następnym razem uniknąć problemu.

B. Najpierw boleśnie wzdycham, a zapytana przez koleżanki o co chodzi, drżącym głosem pytam, czy mają może proszki…

C. Jak to co? Zawsze mam przy sobie kilka tabletek na wszelki wypadek. Jeśli nie przydadzą się mi, to pomogę komuś innemu.  

Piątkowe popołudnie. Okazuje się, że musisz zostać w pracy dłużej, a już jesteś umówiona ze znajomymi na kolację. Nie zdążysz wrócić do domu. Jaki jest twój plan? 

A. Po skończeniu pracy biegnę do biurowej łazienki, robię świeży makijaż (mam fluid i szminkę zawsze przy sobie), perfumuję się (flakon wody toaletowej to podstawa!), „kąpię się” chusteczkami nawilżanymi, zakładam na szyję korale i viola! Jestem gotowa!

B. Odwołuję spotkanie… Jestem zła, że cały mój plan legł w gruzach.

C.Postanawiam mimo wszystko się zmobilizować i skończyć pracę możliwie jak najszybciej, by zdążyć do domu na kwadrans! 

Jest okropny, zimny deszczowy dzień. Typowy początek listopada. Musisz wyjść z domu coś załatwić. Wiesz, że czeka cię spacer, a potem długie stanie w kolejce. Wyobraź sobie, że masz do wyboru: parasolkę, ciekawą książkę, rutinoscorbin. Możesz ze sobą wziąć tylko jedną rzecz. Na co postawisz? 

A. Wezmę parasol! Najważniejsze, że nie zmoknę!

B. Biorę książkę – nie będzie mi się nudziło w kolejce.

C. Wybieram rutinoscorbin – przecież to jasne, że jeśli zachoruję to już niczego nie załatwię!  

Wymarzony prezent dla ciebie to: 

A. Wielofunkcyjny robot kuchenny albo coś praktycznego do domu.

B. Och, cokolwiek! Najpiękniejsze są drobiazgi, najlepiej wykonane własnoręcznie…

C. Encyklopedia Zdrowia, herbata rozgrzewająca albo wyjazd do SPA. 

Gdy przebywasz z dziećmi (swoimi albo cudzymi) i musisz zorganizować im czas, to: 

A. Staram się, by czegoś się przy okazji nauczyły. Wymyślam dydaktyczne gry i zabawy.

B. Czytam im książkę albo proponuję malowanie.

C. Myślę wtedy tylko o tym, żeby nie zrobiły sobie krzywdy, bo będzie na mnie… 

Co zajmuje w Twojej torbie najwięcej miejsca? 

A. To, co może się przydać w ciągu dnia, np. telefon, portfel, notes, chusteczki, jakieś kosmetyki, zapasowa bielizna…

B. Oj, sama nie wiem, tyle tam rzeczy!

C. Tabletki na gardło, syrop na kaszel, tampony, temblak, szczoteczka do zębów. 

Twoje wymarzone wakacje to: 

A. Objazdowa wycieczka po Francji – dużo aktywności!

B. Wylegiwanie się nad brzegiem morza na jakiejś bajecznej wyspie. Tylko ja i mój ukochany…

C. Tydzień w SPA, gdzie wreszcie porządnie się zregeneruję! 

Jaki mógłby być scenariusz Twojego najgorszego koszmaru? 

A. Ktoś mnie wsadza w pociąg i karze jechać w nieznane, a ja nie mam walizki!

B. Ktoś zabiera mi z domu wszystkie pamiątki i zdjęcia, wyrzuca do kosza ulubione ubrania i książki.

C. Jem coś na co jestem uczulona, wyskakuje mi wysypka, a ja nie mam leków! 

Najwięcej odpowiedzi A: PRAKTYCZNA I PRZEZORNA 

Masz przy sobie zawsze dużą i dosyć ciężką torbę, ale jej waga nie ma żadnego znaczenia, kiedy wyciągasz z niej wszystko, czego w danej chwili potrzebujesz. Twoje koleżanki nie raz już były cię wdzięczne, gdy ratowałaś je długopisem, zmywaczem do paznokci, igłą i nitką, nowymi rajstopami albo parasolką, a chłopak był pod wrażeniem na widok twojego osobistego, awaryjnego śrubokrętu. Jak tak dalej pójdzie, twoja torba przybrać monstrualne rozmiary! Uważaj, kilkukilogramowy pakunek nie jest ani wygodny, ani stylowy! Pozwól sobie czasem na drobne szaleństwo i wyjdź z domu jedynie z portfelem, komórką i błyszczykiem do ust. Nie myśl o tym, co innego mogłoby ci się przydać, bo jesteś kobietą a nie żółwiem, dźwigającym na placach cały dobytek! 

Najwięcej odpowiedzi B: ROMANTYCZNA SENTYMENTALISTKA 

Sentymentalistka czy bałaganiara? W Twojej torbie jest przysłowiowe mydło i powidło! Od ususzonych kwiatków, które wrzuciłaś tam latem, po zgniecione paragony ze sklepów, które odwiedziłaś zagranicą. Wtedy wydawało ci się, że rachunek z greckiego sklepu wyłowiony z torby w środku zimy będzie świetną pamiątką cudownych wakacji, ale… dlaczego masz takich pamiątek kilkadziesiąt?! I to w jednej torbie?! A wśród nich muszelki, kasztany, zdjęcia bliskich, maskotki, breloczki oraz puste papierki po cukierkach… To fajnie, że jesteś romantyczna i darzysz, sentymentem dla innych nic nieznaczące śmieci, ale kiedyś możesz utonąć w tym ogromie bałaganu! Raz na jakiś czas zrób w swojej ukochanej torbie porządki i z zimnym sercem wyrzuć niepotrzebne drobiazgi. Niekoniecznie do kosza – możesz specjalnie dla niech przygotować osobne pudełko i zaaranżować je na osobisty skarbiec. 

Najwięcej odpowiedzi C: HIPOCHONDRYCZKA  

Gdyby nie Twoja podręczna apteczka, prawdopodobnie niejedna koleżanka wydałaby na leki fortunę! Jesteś niezastąpiona, gdy pojawia się nagły ból gardła albo… okres. Matki znajomych Twojego dziecka wiedzą, że pod Twoją opieką maluchy zawsze są bezpieczne – dysponujesz zarówno wodą utlenioną, jak i plasterkami z postaciami z kreskówek. Uważaj, jeszcze chwila i zaczniesz roztaczać wokół siebie podejrzany, chemiczny zapach! Wyjmij zawartość torby i postaraj się nieco ją zmodernizować – zamiast tabletek na niestrawność czy biegunkę, włóż perfumy. Zamiast bandaża – apaszkę. Poczujesz się bardziej kobieco. A aptekę, w razie potrzeby, znajdziesz na każdym kroku!  

Gabriela Mostowicz – Zamenhof 

Zobacz także: 

Jak kobiety reagują na zerwanie?  

Poznaj 7 typów pań i zastanów się, który sama reprezentujesz!

Ile kosztuje dziecko? 15 EKONOMICZNYCH PRAWD

Od najmłodszych lat powinnaś  uczyć swoje dziecko, jak gospodarować mądrze pieniędzmi. 15 ekonomicznych prawd boleśnie zrzuca klapki z mamusinych oczu…  

strong>

Jak wygląda Twoja ulubiona torba? 

A. Jest wykonana z ciemnego tworzywa albo z tkaniny, którą można prać. Jest ogromna, nie ma zbędnych ozdóbek czy niepotrzebnych nadruków. Ma służyć do noszenia różnych rzeczy, niekoniecznie musi być ozdobą.

B. lubię torby w różnych kolorach, zdobione, np. kokardami albo zabawnymi troczkami. Bardzo podobają mi się także te pikowane na łańcuszku.

C. Przede wszystkim jest praktyczna! Wyposażona jest w kilka kieszonek zapinanych na suwaki. Wszystko jest w niej uporządkowane, niczego nie szukam dłużej niż kilka sekund. Lubię torby – kuferki.  

Jesteś w pracy. Nagle łapie cię ból głowy. Co robisz? 

A. Idę do pobliskiej apteki, nie czekając aż zacznie boleć jeszcze bardziej. Czasem mam opakowanie tabletek przeciwbólowych przy sobie, a jeśli nie to kupuję od razu więcej, żeby następnym razem uniknąć problemu.

B. Najpierw boleśnie wzdycham, a zapytana przez koleżanki o co chodzi, drżącym głosem pytam, czy mają może proszki…

C. Jak to co? Zawsze mam przy sobie kilka tabletek na wszelki wypadek. Jeśli nie przydadzą się mi, to pomogę komuś innemu.  

Piątkowe popołudnie. Okazuje się, że musisz zostać w pracy dłużej, a już jesteś umówiona ze znajomymi na kolację. Nie zdążysz wrócić do domu. Jaki jest twój plan? 

A. Po skończeniu pracy biegnę do biurowej łazienki, robię świeży makijaż (mam fluid i szminkę zawsze przy sobie), perfumuję się (flakon wody toaletowej to podstawa!), „kąpię się” chusteczkami nawilżanymi, zakładam na szyję korale i viola! Jestem gotowa!

B. Odwołuję spotkanie… Jestem zła, że cały mój plan legł w gruzach.

C.Postanawiam mimo wszystko się zmobilizować i skończyć pracę możliwie jak najszybciej, by zdążyć do domu na kwadrans! 

Jest okropny, zimny deszczowy dzień. Typowy początek listopada. Musisz wyjść z domu coś załatwić. Wiesz, że czeka cię spacer, a potem długie stanie w kolejce. Wyobraź sobie, że masz do wyboru: parasolkę, ciekawą książkę, rutinoscorbin. Możesz ze sobą wziąć tylko jedną rzecz. Na co postawisz? 

A. Wezmę parasol! Najważniejsze, że nie zmoknę!

B. Biorę książkę – nie będzie mi się nudziło w kolejce.

C. Wybieram rutinoscorbin – przecież to jasne, że jeśli zachoruję to już niczego nie załatwię!  

Wymarzony prezent dla ciebie to: 

A. Wielofunkcyjny robot kuchenny albo coś praktycznego do domu.

B. Och, cokolwiek! Najpiękniejsze są drobiazgi, najlepiej wykonane własnoręcznie…

C. Encyklopedia Zdrowia, herbata rozgrzewająca albo wyjazd do SPA. 

Gdy przebywasz z dziećmi (swoimi albo cudzymi) i musisz zorganizować im czas, to: 

A. Staram się, by czegoś się przy okazji nauczyły. Wymyślam dydaktyczne gry i zabawy.

B. Czytam im książkę albo proponuję malowanie.

C. Myślę wtedy tylko o tym, żeby nie zrobiły sobie krzywdy, bo będzie na mnie… 

Co zajmuje w Twojej torbie najwięcej miejsca? 

A. To, co może się przydać w ciągu dnia, np. telefon, portfel, notes, chusteczki, jakieś kosmetyki, zapasowa bielizna…

B. Oj, sama nie wiem, tyle tam rzeczy!

C. Tabletki na gardło, syrop na kaszel, tampony, temblak, szczoteczka do zębów. 

Twoje wymarzone wakacje to: 

A. Objazdowa wycieczka po Francji – dużo aktywności!

B. Wylegiwanie się nad brzegiem morza na jakiejś bajecznej wyspie. Tylko ja i mój ukochany…

C. Tydzień w SPA, gdzie wreszcie porządnie się zregeneruję! 

Jaki mógłby być scenariusz Twojego najgorszego koszmaru? 

A. Ktoś mnie wsadza w pociąg i karze jechać w nieznane, a ja nie mam walizki!

B. Ktoś zabiera mi z domu wszystkie pamiątki i zdjęcia, wyrzuca do kosza ulubione ubrania i książki.

C. Jem coś na co jestem uczulona, wyskakuje mi wysypka, a ja nie mam leków! 

Najwięcej odpowiedzi A: PRAKTYCZNA I PRZEZORNA 

Masz przy sobie zawsze dużą i dosyć ciężką torbę, ale jej waga nie ma żadnego znaczenia, kiedy wyciągasz z niej wszystko, czego w danej chwili potrzebujesz. Twoje koleżanki nie raz już były cię wdzięczne, gdy ratowałaś je długopisem, zmywaczem do paznokci, igłą i nitką, nowymi rajstopami albo parasolką, a chłopak był pod wrażeniem na widok twojego osobistego, awaryjnego śrubokrętu. Jak tak dalej pójdzie, twoja torba przybrać monstrualne rozmiary! Uważaj, kilkukilogramowy pakunek nie jest ani wygodny, ani stylowy! Pozwól sobie czasem na drobne szaleństwo i wyjdź z domu jedynie z portfelem, komórką i błyszczykiem do ust. Nie myśl o tym, co innego mogłoby ci się przydać, bo jesteś kobietą a nie żółwiem, dźwigającym na placach cały dobytek! 

Najwięcej odpowiedzi B: ROMANTYCZNA SENTYMENTALISTKA 

Sentymentalistka czy bałaganiara? W Twojej torbie jest przysłowiowe mydło i powidło! Od ususzonych kwiatków, które wrzuciłaś tam latem, po zgniecione paragony ze sklepów, które odwiedziłaś zagranicą. Wtedy wydawało ci się, że rachunek z greckiego sklepu wyłowiony z torby w środku zimy będzie świetną pamiątką cudownych wakacji, ale… dlaczego masz takich pamiątek kilkadziesiąt?! I to w jednej torbie?! A wśród nich muszelki, kasztany, zdjęcia bliskich, maskotki, breloczki oraz puste papierki po cukierkach… To fajnie, że jesteś romantyczna i darzysz, sentymentem dla innych nic nieznaczące śmieci, ale kiedyś możesz utonąć w tym ogromie bałaganu! Raz na jakiś czas zrób w swojej ukochanej torbie porządki i z zimnym sercem wyrzuć niepotrzebne drobiazgi. Niekoniecznie do kosza – możesz specjalnie dla niech przygotować osobne pudełko i zaaranżować je na osobisty skarbiec. 

Najwięcej odpowiedzi C: HIPOCHONDRYCZKA  

Gdyby nie Twoja podręczna apteczka, prawdopodobnie niejedna koleżanka wydałaby na leki fortunę! Jesteś niezastąpiona, gdy pojawia się nagły ból gardła albo… okres. Matki znajomych Twojego dziecka wiedzą, że pod Twoją opieką maluchy zawsze są bezpieczne – dysponujesz zarówno wodą utlenioną, jak i plasterkami z postaciami z kreskówek. Uważaj, jeszcze chwila i zaczniesz roztaczać wokół siebie podejrzany, chemiczny zapach! Wyjmij zawartość torby i postaraj się nieco ją zmodernizować – zamiast tabletek na niestrawność czy biegunkę, włóż perfumy. Zamiast bandaża – apaszkę. Poczujesz się bardziej kobieco. A aptekę, w razie potrzeby, znajdziesz na każdym kroku!  

Gabriela Mostowicz – Zamenhof 

Zobacz także: 

Jak kobiety reagują na zerwanie?  

Poznaj 7 typów pań i zastanów się, który sama reprezentujesz!

Ile kosztuje dziecko? 15 EKONOMICZNYCH PRAWD

Od najmłodszych lat powinnaś  uczyć swoje dziecko, jak gospodarować mądrze pieniędzmi. 15 ekonomicznych prawd boleśnie zrzuca klapki z mamusinych oczu…  

Strony

Komentarze (104)
ocena
5/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-09 17:55:28

Bo to ma być zabawa a nie... Mi wyszło A, i w sumei sie zgadz, jednak chyba muszę dodatkowo uzupełnić orebke

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-09 17:11:18

Pytanie 1- a gdzie odpowiedz mała torba? nie liczy się? Beznadzieja...

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-09 11:00:50

prawie zadna z odpowiedzi nie pasuje do mnie, a te pytania sa beznadziejne.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-09 09:58:52

B, B, A, B, A, C, C, C, A - ma ktoś pomysł na rozwiązanie? ;/

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-08 22:26:54

ten psychotest jest idiotyczny, rutinoscorbin zamiast parasolki?

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-08 17:32:05

Test idiotyczny, a co do pytania 3 - czekawa jestem czemu nie ma odpowiedzi, że czekam, aż mi przejdzie, bo nie szprycuję się lekami przeciwbólowymi i wolę się już pomęczyć trochę, a nie faszerować się za każdym razem jak mnie coś zaboli.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-08 17:30:28

Test idiotyczny, a co do pytania 3 - czekawa jestem czemu nie ma odpowiedzi, że czekam, aż mi przejdzie, bo nie szprycuję się lekami przeciwbólowymi i wolę się już pomęczyć trochę, a nie faszerować się lekami za każdym razem jak mnie coś zaboli.

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-07 22:34:36

rzeczywiście dużo ma do tego moja torebka ;D

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-07 20:55:00

ten test jest strasznie ograniczony umysłowo

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
Anonim
(Ocena: 5)
2010-04-07 20:45:05

ee..mi sie nie zgadza..;/ no w pewnym stopniu na pewno ale pomylone jest co do mnie :)

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz