Produkty rybne marki FRoSTA zyskały nowe receptury. Producent wyeliminował z nich wzmacniacze smaku (glutaminian sodu i jego substytuty, np. ekstrakt drożdżowy), barwniki, aromaty, tłuszcze utwardzone i skrobię modyfikowaną. Modyfikacja składu produktów rybnych jest wynikiem realizowanego przez markę programu 100% naturalnego smaku.
Podobnie, jak w przypadku mieszanek warzywnych i dań gotowych, w produktach rybnych dodatki do żywności zastąpiono naturalnymi składnikami. W Paluszkach meksykańskich panier płynny z aromatami i ekstraktem z drożdży zastąpiono nowym, który został przygotowany przez dostawcę specjalnie na zamówienie FRoSTY.
Największe zmiany dotyczyły jednak receptur ryb z pieca. W Rybie z pieca włoskiej usunięto przyprawę z aromatem, w Rybie z pieca brokułowej wyeliminowano aromat masła. W obu produktach margaryna została zastąpiona masłem. Ponadto receptury produktów rybnych zostały wzbogacone o nowe, naturalne składniki, m.in. ser edamer, ser parmesello, paprykę.
Cena:
Paluszki meksykańskie - 8,55 zł
Łosoś po francusku – 14,90 zł
Ryba z pieca – 12,50 zł
Zobacz także:
Nowości kulinarne września - wypróbuj w tym tygodniu! BUDYŃ, babeczki & PRZETWORY
Pomysły na szybki obiad oraz pyszny deser!
Nowości kulinarne września - wypróbuj w tym tygodniu! CRUNCHY, danie SOJOWE & inne
W dzisiejszych nowościach mnóstwo propozycji na ekspresowy & pyszny lunch i obiad!