Nowości kulinarne września - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!

17 Września 2011

We wrześniu w Twojej spiżarni nie może zabraknąć smakołyków na pierwsze jesienne wieczory.

nowości kulinarne

MONINI, Oliwa extra vergine Bios. Jest wytwarzana z oliwek pochodzących wyłącznie z upraw ekologicznych. Oliwa ta charakteryzuje się przyjemnym zapachem świeżej trawy i owocowym smakiem z lekko gorzką i pikantną nutą. Stosuje się ją do doprawiania oraz grillowania potraw. Docenią ją wszyscy konsumenci – nie tylko ze względu na właściwości zdrowotne oliwy extra vergine najwyższej jakości, lecz także z powodu surowca: oliwek uprawianych w 100% w sposób ekologiczny. Chętnie sięgną po nią smakosze, którzy preferują niezbyt agresywny, aczkolwiek wyraźny smak oliwy.

GOOD FOOD, Wafle Extra Cienkie. Bardzo delikatne, kruche, cienkie i lekkie wafle ryżowe, które idealnie sprawdzają się jako zdrowa przekąska w ciągu dnia. Zamknięto je w nowym, praktycznym opakowaniu z zapięciem, dzięki któremu dłużej pozostają świeże i chrupkie. Do wyboru dwa warianty smakowe: wafle ryżowe i kukurydziane.

EMIX, Kremówki domowe z kremem i ciastem, 6,20 zł. Doskonała propozycja dla wszystkich, których zniechęcają długie i skomplikowane przygotowania, a którzy lubią cieszyć się smakiem domowych, własnoręcznie upieczonych ciast. Każde opakowanie zawiera specjalną mieszankę do wypieku ciasta i do przyrządzenia kremu, przez wielu uważanego za najważniejszą część kremówki. Do przygotowania wyśmienitego wypieku potrzeba jeszcze tylko 4 jaj, litra mleka, miękkiego masła lub margaryny, przegotowanej wody oraz odrobiny soku z cytryny lub alkoholu do nasączenia ciasta.

Strony

Komentarze (0)
ocena
0/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz