BAKALLAND, Suszona Żurawina, ok. 7,99 zł/150 g. Suszona żurawina o charakterystycznym słodko-kwaśnym smaku w wygodnym opakowaniu z wielokrotnym zamknięciem. Korzystnie wpływa na działanie układu pokarmowego, zapewnia energię na cały dzień. Świetna alternatywa dla słodyczy, przyda się jako przekąska w pracy.
BAKALLAND, Suszone Morele, ok. 10,99 zł/200 g. Suszone morele zamknięte w wygodnym opakowaniu z wieloktrotnym zamknięciem. Są bardziej kaloryczne niż świeże owoce, jednak proces suszenia sprawia, że zawierają więcej beta-karotenu, potasu i żelaza oraz są źródłem błonnika.
NUTRICIA Polska, Bebiko Comfort 2 na kolki i zaparcia, ok 23-25 zł/350 g. To dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Zawiera opatentowaną kompozycję prebotyków NUTRICIA oraz obniżoną zawartość laktozy. Dzięki temu łagodzi dolegliwości trawienne, a specjalny skład białka zapewnia produktowi lekkostrawność. Kompleks kwasów tłuszczowych korzystnie wpływa na przyswajalność tłuszczów i poprawia konsystencję stolca dziecka. Produkt należy stosować w porozumieniu z lekarzem.
ŁOWICZ, Dżem 100% z owoców, ok. 7 zł/220 g. Dostępny w czterech popularnych smakach: truskawka, porzeczka, brzoskwinia i wiśnia. Produkt z bardzo dużą zawartością owoców, słodzony zagęszczonym sokiem jabłkowym. Składa się tylko z naturalnych składników, bez środków konserwujących.
DAWTONA, Pomidory bez skórki całe Primerosa, ok. 2,77 zł/400 g. Pomidory całe pozbawione skórki pochodzenia włoskiego w zalewie z soku pomidorowego. Duża zawartość potasu i sodu w pomidorach pozytywnie wpływa na działanie układu krwionośnego oraz gospodarkę wodną organizmu. Pomidory są również bogate w witaminę C, E i witaminy z grupy B. Ich czerwony kolor to zasługa likopenu – barwnika i jednocześnie silnego przeciwutleniacza neutralizującego wolne rodniki. Substancja ta jest łatwiej przyswajalna z pomidorów przetworzonych, niż ze świeżych.
HALINA, Płatki owsiane błyskawiczne, ok. 3,87 zł/400 g. Płatki wyprodukowane z najwyższej jakości ziaren owsa o delikatnym, naturalnym smaku. Stanowią źródło przyswajalnych węglowodanów, białka, błonnika pokarmowego oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Uzupełniają codzienną dietę w mikro- i makroelementy: magnez, potas, sód, żelazo, cynk, miedź oraz witaminy z grupy B i E. Zawierają aminokwasy egzogenne, stanowiące niezbędny budulec tkanki mięśniowej. Nie wymaga gotowania, wystarczy zalać je wrzątkiem wody lub mleka.