FORTUNA, Soki Amazonia i Africana, 2,99 zł/sztuka. Amazonia jest mieszanką guawy, pomarańczy i banana, zaś Africana zawiera łączy w sobie smak pomarańczy, ananasa i papai. Soki wróżniają się na półce niezwykłym opakowaniem. O jego wyjątkowości stanowią egzotyczne maski oraz żywa, ciepła kolorystyka, kojarząca się z tropikalnym klimatem Afryki i Amazonii. Dostępne również w dwupakach.
MOKATE, Latte Classic, Słodka przyjemność w klasycznym wydaniu, 2,30 zł. W większej części duo-saszetki znajduje się mleczna pianka, w mniejszej kawa rozpuszczalna. Charakteryzuje się wspaniałym aromatem i głębokim smakiem otulonym puszystą, aksamitną pianką. Wygodna jednorazowa saszetka sprawia, że ulubione, warstwowe Latte można mieć zawsze przy sobie.
CRISPY, Chrupsy suszone plasterki marchwi z cynamonem i kardamonem, 2,50 zł. W kolorowej paczuszce zmieściły się aż trzy 100 gramowe marchewki, bogate w błonnik i pozbawione konserwantów i sztucznych barwników. Nie zawierają również alergenów, gdyż powstają wyłącznie z surowców wolnych od czynników alergennych. A przede wszystkim są chrupiące, mają naturalny smak i zapach i można je jeść bez ograniczeń, ponieważ należą do naturalnych przekąsek, zaliczanych do kategorii zdrowej i bezpiecznej żywności.
MONINI, Ocet z wina Chianti. Otrzymywany jest w wyniku wolnej fermentacji starannie dobranych, najwyższej jakości win Chianti z regionu Toskanii. Idealny do sałat, marynat, wspaniale podkreśla smak ciemnych sosów oraz dań z rusztu.
SORENTI, Gnocchi Muszelki, 3,20 zł. Prdukowany jest ze 100% pszenicy durum, z zachowaniem najwyższych, włoskich standardów. Po ugotowaniu nie skleja się i pozostaje al dente. To idealne towarzystwo dla świeżo startego parmigiano reggiano, czy gęstych, aromatycznych sosów na bazie gorgonzoli, ricotty czy mascarpone.
LU, Petitki Lubisie Śniadanko, 169 zł. To biszkoptowe ciasteczka w kształcie misia wypiekane z pełnoziarnistej mąki, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Wypełnione są pysznym nadzieniem z serkiem twarogowym w dwóch smakach - waniliowym oraz morelowym. Serek poddawany jest procesowi termicznemu, który redukuje ilość bakterii i znacząco zmniejsza aktywność wody w nadzieniu. Dzięki zachowaniu wysokich standardów jakościowych produkcji powstaje twarogowe nadzienie, które nie musi być przechowywane w lodówce.
Zobacz także:
Wszystko, co musisz wiedzieć o kawie!
Jaką kawę pić do czego, czym ciemne napary się od siebie różnią i którą kawę można uznać za królową kaw?
Większość z nas nie może się jej oprzeć. Dlaczego zatem nie przygotować jej we własnym domu?