GALEO, Przyprawa do karkówki, 1,10 zł. Rozmaryn, jałowiec, liście laurowe i goździki, a przede wszystkim papryka i czosnek, sprawiają, że ta mieszanka w idealny sposób podkreśla smak schabu karkowego.
HOCHLAND, Twarożek z grubo krojonymi rzodkiewkami, 2,90 zł. Jedzony bez dodatków lub w towarzystwie świeżego pieczywa, stanowi idealną propozycję na pyszne śniadanie, przerwę w pracy lub smakowity element każdej podróży, którym można delektować się prosto z pudełka. Potrzebujesz tylko łyżeczki lub widelca. Duże kawałki warzyw nadają mu charakterystyczny smak - od wiosennego szczypiorku, przez ogórki i soczystą paprykę po wyraziste rzodkiewki. Twaróg oraz delikatna śmietanka przywołują wspomnienie rodzinnego śniadania na tarasie w słoneczny poranek.
BULERIAS, Zielone oliwki, 5,49 zł. Zamknięte w słoiczkach i opatrzone marką Bulerias oliwki pozwalają zasmakować andaluzyjskiego słońca o każdej porze roku. Warto je wprowadzić do swojej codziennego jadłospisu zwłaszcza w okresie wiosenno-letnim, kiedy szczególnie dbamy o zdrową i lekką dietę. Oliwki zielone nadziewane pastą paprykową to zielone oliwki Manzanilla z dodatkiem paprykowej pasty stanowią smaczną przekąskę oraz niezastąpiony składnik wielu sałatek i koreczków. Oliwki zielone drylowane to zielone oliwki posiekane z suszonymi pomidorami, oliwą, ziołami, papryką chilli i odrobiną soli, podane jako pasta, zrobią furorę na każdej imprezie. Oliwki czarne drylowane to wspaniale wzbogacą smak sałatki greckiej. Aby ją przygotować wystarczy pokroić w kostkę pomidory, ogórka, ser typu feta oraz cebulę. Następnie posiekać oliwki, wszystkie składniki zmieszać z sałatą lodową oraz sosem na bazie oliwy i gotowe.
MILKA, Czekolada Raspberry Cream, 3,50 zł. Unikalne połączenie dwóch warstw: soczystej maliny oraz mlecznego kremu. A wszystko to oblane przepyszną czekoladą Milka.
ŁOMŻA, Piwo Łomża Export Niepasteryzowane. To odpowiedź marki Łomża na wzrastające zainteresowanie konsumentów produktami tej kategorii – piwa niepasteryzowane to szybko rosnąca część rynku piwnego w Polsce, „odkrywana” przez kolejnych producentów. Niewątpliwym atutem nowego piwa jest jego świeży, naturalny smak – inny niż w przypadku piw pasteryzowanych oraz regionalne pochodzenie.
Zobacz także: