Nowości kulinarne lutego - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!

Walentynkowe pyszności i inne nowinki z polskich sklepów. Smacznego!
Nowości kulinarne lutego - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!
12.02.2011

BAKALLAND, Słonecznik prażony, 1,70 zł. Stanowi smaczną, wygodną i wartościową przekąskę, którą zawsze warto mieć przy sobie – w torebce, w kinie czy na spacerze. Można go także wykorzystać jako urozmaicenie smaku sałatek, deserów i wielu innych pomysłowych dań. Słonecznik prażony Bakalland jest dostępny w trzech wersjach smakowych:  lekko solony, solony, pieprz i sól.

WAWEL, Mieszanka dla Ciebie, 12,99 zł. Specjalnie dobrana mieszanka wybornych cukierków w czekoladzie: klasycznych Trufli, Kasztankowych, Białych Michałków i Trufli z nadzieniem wiśniowym;

BIELMAR, Palma z Murzynkiem. To jedyna w Polsce oryginalna margaryna typu „Palma”. Zapewnia wypiekom doskonałą kruchość i konsystencję. Wydobywa oraz podkreśla naturalne aromaty ciasta, które dzięki Palmie z Murzynkiem dłużej zachowują świeżość.  Margaryna ZT Bielmar stanowi nie tylko nieodłączny składnik ciast i ciastek, ale też doskonale nadaje się do przyrządzania kremów
i polew. Smak tradycji doceniają od kilkudziesięciu lat Polacy, wybierając Palmę z Murzynkiem ZT Bielmar spośród innych margaryn na sklepowej półce.

LEIBNIZ, Herbatniki maślane. Marka Leibniz będąca symbolem maślanego smaku, wprowadziła na rynek nowe odmienione warianty herbatników maślanych 100g oraz 50g. Dzięki nowej ulepszonej recepturze, oryginalne herbatniki Leibniz z 52 ząbkami mają jeszcze lepszy, bardziej maślany smak. Zmiany
 w produkcie zostały w atrakcyjny sposób wyeksponowane na nowych opakowaniach, które będą teraz jeszcze bardziej widoczne i wyróżniające się na sklepowych półkach.

nowości spożywcze

PUDLISZKI, Sos tatarski, 2,99 zł. Doskonały dodatek do wedlin, mięs i sałatek. Sprawi, że nawet najzwyklejsza potrawa nabierze wyrafinowanego smaku.

VITANA, Ryż z warzywami Fit, 2 zł. Połączenie ryżu z suszoną marchewką, pietruszką, selerem, porem i cebulą stanowi doskonałą bazę zdrowego posiłku. Dobór odpowiednich przypraw pozwoli na stworzenie oryginalnego dania w tonacji słonej, kwaśnej, a nawet słodkiej. Doskonałym uzupełnieniem każdej potrawy będą pestki słonecznika, imbir, oliwa z oliwek, kolorowa papryka czy starty parmezan.

Zobacz także:

Wasza Kuchnia: Przepis na kruszonkę w owocami

Marta lubi spędzać wolny czas w kuchni, a jej smakołyki chętnie pałaszują przyjaciele i znajomi.

Wasza Kuchnia: Sałatka z kurczakiem z przepisu Agnieszki

Czym poczęstować niezapowiedzianych gości? Najlepiej pyszną i szybką w przygotowaniu sałatką Agi!

Polecane wideo

Komentarze (5)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 14.02.2011 15:15
przecież tu nie ma żadnej nowości, może te czekoladki
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 14.02.2011 14:04
"Palmę" z Murzynkiem znam od dziecka, bo mama sporo piecze...a mam 21 lat, więc gdzie tu nowość?
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 12.02.2011 11:06
wole kasze z warzywami fit;) jest zdrowsza niż ryż i mniej kaloryczna
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 12.02.2011 07:47
tego sosu tatarskiego używam do kanapek zamiast masła/margaryny od kiedy pamiętam, nie jestem w stanie przełknąć kanapki z masłem :D
zobacz odpowiedzi (1)

Polecane dla Ciebie