Nowości kulinarne listopada - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!

W sklepach czuć już wyjątkowy, świąteczny klimat!
Nowości kulinarne listopada - koniecznie skosztuj w tym tygodniu!
19.11.2011

KOTANYI, Przyprawa do ryb. Jej formuła jest oparta wyłącznie na naturalnych składnikach, pozbawiony glutaminianu sodu i substancji dodatkowych. Dzięki bogatemu aromatowi i w 100 proc. naturalnym składnikom nowa przyprawa może zagościć  na stałe nie tylko na wigilijnym stole. W składzie mieszanki można odnaleźć m.in.: czosnek, rozmaryn, kolendrę oraz imbir. To wykwintne zestawienie oprócz wzbogacenia smaku, ma również pozytywny wpływ na regulację procesów trawiennych.

WEDEL, Torcik wedlowski ręcznie dekorowany, 12,50 zł. Jedyne w swoim rodzaju połączenie kruchego wafelka przekładanego kremem orzechowym z oryginalną wedlowską czekoladą. Specjalnie dla miłośników tego ręcznie zdobionego smakołyku został on odświętnie zapakowany w eleganckie pudełko w kształcie gwiazdy. Jego odświętny charakter podkreśla wyjątkowe zdobienie z motywem świątecznym, wykonane z białej czekolady.

HORTEX, Sok Złote Jabłka, 4,50 zł. To 100% sok jabłkowy z delikatnym miąższem bez dodatku cukru, o wyjątkowym smaku najszlachetniejszych, trzech złotych odmian jabłek. Golden Delicious uwodzi pięknym złotym kolorem, Jonagold kusi błyszczącą złocistą skórką z delikatnym rumieńcem, zaśChampion porywa wspaniałym aromatem, niezawodnie znakomity.

nowości kulinarne

DAWTONA, Zupa krem z grzybów, 2,93. Zupa przygotowana ze starannie wyselekcjonowanych warzyw z polskich upraw, zamknięta w puszce, by zachować wartości odżywcze i witaminy. To szybki sposób na obiad, kiedy nie mamy czasu na samodzielne gotowanie. Danie jest gotowe do spożycia jedynie po podgrzaniu. Można je również dowolnie doprawić świeżymi ziołami, kroplą śmietany bądź tartym serem. Zawartość puszki wystarcza na porcje zupy dla dwóch osób.

GELLWE, Zestaw dodatków do karpia w galarecie po żydowsku. Przygotowanie tradycyjnej świątecznej potrawy będzie w tym roku prostsze dzięki zestawowi, w którym znajdą się 100-gramowe opakowania rodzynek sułtańskich i migdałów oraz 50-gramowa torebka żelatyny i kwasek cytrynowy. Początkujące gospodynie znajdą tu sprawdzony przepis na tę rybę w wyśmienitej i oryginalnej, słodkiej wersji.

GRANEX, Wafle ryżowe z pestkami dyni, 2,50 zł. To propozycja odpowiednia zarówno na przekąskę, jak i śniadanie – z powodzeniem można bowiem przygotować z ich użyciem smaczne kanapki z ulubionymi dodatkami. Ich nieduże, lekkie opakowanie zmieści się w każdym plecaku czy torebce, gotowe do schrupania o każdej porze dnia. Warto mieć je zawsze pod ręką i podjadać w chwilach nagłego głodu – z pewnością wyjdzie to nam na zdrowie, nie szkodząc jednocześnie sylwetce.

Zobacz także:

Super pomysła na słodziutki muffinki

Apetyczne dodatki & przystawki (Wykwintne!)

Polecane wideo

Komentarze (5)
Ocena: 5 / 5
Anonim (Ocena: 5) 23.11.2011 14:10
O, to mam chyba pomysł na prezent - torcik plus jakaś herbata Exclusive Irvinga i będzie jak znalazł :) Super, dzięki za inspirację :)
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 19.11.2011 13:18
złote jabłka piję już chyba od 2 lat...
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 19.11.2011 12:46
niezle Bozia opuscila tycj ktorzy wstawiaja tutaj te produkty, bo akurat wafle ryzowe z pestkami dyni kupuje od roku dla mamy co drugi dzien
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 19.11.2011 09:51
po pierwsze to nie są nowości kulinarne tylko spożywcze, A po drugie złote jabłka nie są nowością już od dawna.
odpowiedz
Anonim (Ocena: 5) 19.11.2011 08:40
Torcik wedlowski jest przepyszny ;)
odpowiedz

Polecane dla Ciebie