MARVIT, Świeży sok pomidorowy, 3,19 zł. Posiada gęstą konsystencję, która umożliwia wykorzystanie produktu również jako składnika potraw. Na jego bazie można przygotować dodatki do dań kuchni śródziemnomorskiej, meksykańskiej czy włoskiej. W połączeniu z przyprawami powstanie sos do spaghetti, pizzy, sałatek, czy ryżu. Dogodna forma soku stanowi inspirację do kulinarnych eksperymentów.
LISNER, Filety śledziowe z Pesto, 11,99 zł. Popularny włoski sos stworzony z utartych liści bazylii, czosnku z domieszką oliwy wzbogaca z powodzeniem nie tylko smak makaronów - połączony z filetami śledziowych tworzy niecodzienną kombinację smaków i stanowi świetną opcję na urozmaicenie menu.
KNORR, Barszcz czerwony na wędzonce, 1,85 zł. Smak klasycznego, czerwonego barszczu został wzbogacony starannie dobranymi ziołami, przyprawami i aromatem wędzonego boczku. Barszcz czerwony na wędzonce Knorr to 3 porcje pysznej zupy, pozbawionej sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. Na opakowaniu znajduje się przepis na barszcz czerwony z komina. Możesz go podawać z różnymi dodatkami, np. z kiełbasą myśliwską.
PESCANOVA, Morski Kaprys Krążki kalmarowe, 9,99 zł. Nowatorskie zestawienie surimi oraz kalmarów uformowane w kształt niewielkich krążków pokrytych chrupiącą, złocistą panierką to przysmak, któremu trudno się oprzeć. Chrupiąca, złota panierka oraz subtelny smak, którego nie da się opisać bez skosztowania przysmaku, z pewnością zachęcą do spróbowania wszystkich, którzy jeszcze nie próbowali owoców morza. Głębokie mrożenie pozwala na optymalne przechowywanie potrawy oraz sprawia, że krążki kalmarowe Morski Kaprys zachowują wszystkie wartości odżywcze.
GELLWE, Migdały łuskane, 5,29 zł. Idealne do słodkich ciast i deserów oraz jako dodatek do pieczonych mięs i klasycznych dań obiadowych. Swoim naturalnym smakiem nadają delikatność każdej potrawie i podkreślają jej aromat. Bakalie mają szeroki wachlarz zastosowań w każdej kuchni – zarówno tradycyjnej, jak i fusion. Są chętnie wykorzystywane jako składnik wielu diet oraz słodka przekąska.
Opracowała Nina Drzewiecki
Zobacz także:
Jak żyć bez soli? Czym ją zastapić?
Jak sprawić, aby potrawa była smaczna, ale równocześnie zdrowa?
Warzywa, które upiększają cerę – nadają jej złotawy odcień!
Podpowiadamy, które produkty poza marchwią warto jeść, aby nadać cerze apetyczny, złotawy odcień.