Nie uwierzysz, co matki robią z pępowiną po porodzie! Ohydne czy wzruszające?

19 Września 2016

Dla nich to nie odpad medyczny, ale najwspanialsza pamiątka.

co zrobić z pępowiną po porodzie

Przez położników odcięta pępowina i wydalone z organizmu łożysko uważane są za odpady medyczne. Trafiają do specjalnego worka, a później do utylizacji. Coraz więcej matek jednak na to nie pozwala, domagając się ich wydania. Po co? Wierzą, że łożysko zapewni im długowieczność, dlatego przerabiają je na pigułki lub dodają do potraw. Z kolei fragment pępowiny po wysuszeniu ma stanowić pamiątkę.

Sprawdzamy, co można z niej zrobić. Okazuje się, że ogranicza nas wyłącznie fantazja. Matki formują z pępowiny najróżniejsze kształty i przechowują w domu niczym trofeum. Nie wygląda to zbyt apetycznie, ale widocznie niektórzy potrzebują takich gadżetów.

Dobry pomysł? Zobacz, co można zrobić z kawałka tkanki…

Zobacz również: Makabryczne menu: Chipsy, koktajl i pieczeń z... łożyska i pępowiny! (Matki naprawdę to robią!)

Strony

× Użyj prawej i lewej strzałki na swojej klawiaturze, aby przeglądać podstrony artykułu
Komentarze (1)
ocena
1/5

Pozostaw pole puste, aby dodać komentarz jako anonim.

Opcjonalnie

Ocena artykułu 1-5

Wpisz wynik równania, aby dodać komentarz

Anonim
(Ocena: 1)
2016-09-19 11:12:26

te kobiety razem z łożyskiem i pępowiną wydaliły również mózg

Zgłoś do usunięcia Odpowiedz
  • Strona 1 z 1